Social

SOCIETATEA ÎȘI DOREȘTE SOLUȚII NOI PENTRU A REZOLVA PROBLEMA FUMATULUI

08 aprilie, 2021

Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului. Este concluzia unui nou sondaj internațional, care demonstrează că respondenții susțin trecerea la produse fără fum pentru a reduce efectele nocive ale fumatului asupra sănătății publice. Mai exact, 71 dintre intervievați au declarat că încurajarea adulților, care de altfel ar continua să fumeze, să treacă la alternative fără fum, ar putea completa eforturile existente de reducere a riscurilor asociate fumatului.

Sondajul independent, realizat în decembrie 2020, a fost efectuat de compania de cercetare Povaddo pentru Philip Morris International (PMI), pe un eșantion de 22.507 adulți din 20 de țări și regiuni. Scopul studiului este examinarea opiniei publice cu privire la rolul alternativelor fără fum, precum și așteptările societății față de autorități și industrie. Rezultatele relevă un sprijin larg în favoarea noilor abordări menite să accelereze lupta împotriva fumatului.

În mod clar, societatea își dorește ca problema să fie soluționată, 76% dintre respondenți considerând că este important ca guvernele să aloce timp și resurse pentru a reduce rata fumatului.

Potrivit rezultatelor, 73% dintre respondenți consideră că autoritățile ar trebui să ia în considerare rolul pe care produsele alternative îl pot juca în eliminarea fumatului în țara lor.

Oamenii nu cred că doar reglementarea și impozitarea mai strictă pot duce la un viitor fără fum. Conform sondajului, strategiile actuale nu sunt considerate ca fiind suficiente, iar mai puțin de o persoană din patru crede că este nevoie doar de o reglementare și impozitare mai severă. Majoritatea celor intervievați, 58%, estimează că numai adoptarea unor astfel de măsuri nu va asigura un viitor fără fum.

„Produsele fără fum pot juca un rol important în reducerea ratei fumatului”, a declarat Jacek Olczak, director de Operațiuni în cadrul PMI. „Prin încurajarea corectă din partea autorităților de reglementare, cu sprijinul societății civile și prin acceptarea completă a științei, cred că este posibil ca apelul opiniei publice să fie auzit și ca vânzările de țigări să devină de domeniul trecutului în multe țări, în decurs de un deceniu sau un deceniu și jumătate”.

77% dintre respondenți au declarat că fumătorii adulți, care în caz contrar ar continua să fumeze, ar trebui să aibă acces la informații corecte despre alternativele fără fum care s-au dovedit, din punct de vedere științific, mai puțin dăunătoare decât țigările.

Commentarii [ 8 ] adaugă comentariu

  1. 2021.04.08 09:45 Grigore
    Acum guvernu are sarcine mult mai actuale!
  2. 2021.04.08 09:46 Horia
    Solutii noi... Despre ce noi vorbim daca noi nu putem sa cumparam vaccina?
  3. 2021.04.08 11:10 Ilarion
    Asa ceva este actual pentru tarile mai bine dezvoltate nu ca Moldova...
  4. 2021.04.09 10:57 Fima
    Mai bine scrieti aici de ce Moldova nu sa cultiveaza tutun?
  5. 2021.04.09 10:58 Dorina
    Nimeni, cine sa ghindeasca despre sanatatea s-a nu sa cumpara asa ceva, stiu despre asta precis.
  6. 2021.04.09 10:59 Nimfa
    Eu personal nu am credinta mare in cifre care arata in sondajele despre care scrieti aici, ele au scopul propagandistic.
  7. 2021.04.10 14:01 Ульяна
    Уровень развития молдавского общества, как и молдавского государства, еще не настольько высоки, чтобы эти проблемы и вопросы были актуальными у нас.. Пишу это с большим сожалением, понимая, насколько важными эти вопросы являюттся для людей, особено для тех из них, кто не может отказаться от этой врекдной привычки.
  8. 2021.04.10 14:02 Миттельман
    Даже если таких людей, я имею в виду курильщиков, немного в нашей стране, им все равно нужна помощь государства.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.