Social

PREŞEDINTA MAIA SANDU A VORBIT DESPRE VIZIUNEA SA DE ÎMBUNĂTĂŢIRE A CALITĂŢII VIEŢII ÎN MOLDOVA

20 aprilie, 2021

Preşedintele Maia Sandu a vorbit despre viziunea sa de îmbunătăţire a calităţii vieţii în Moldova. Potrivit INFOTAG, ea a vorbit despre acest lucru în discursul său de luni la deschiderea sesiunii de primăvară a APCE.

Potrivit acesteia, "un viitor mai bun pentru Moldova, pe care cetăţenii ţării doresc să-l vadă, poate fi atins datorită mai multor elemente cheie". Potrivit preşedintelui, aceste elemente reprezintă o adevărată luptă împotriva corupţiei, pentru justiţia independentă şi legile funcţionale, un climat de afaceri favorabil, de dezvoltare a infrastructurii, un sistem bun educaţional şi de sănătate.

"Alegerile prezidenţiale din trecut au unit cetăţenii Republicii Moldova din toate grupurile etnice în jurul cererii de bază pentru crearea unui guvern responsabil, care să urmărească interese naţionale, dar nu personale. O astfel de sarcină comună a creat condiţiile prealabile pentru o unitate fără precedent. Prin urmare, iată mesajul meu cheie - dorinţa de a reforma ţara vine de la poporul moldovenesc. Oamenii s-au reunit ca naţiune pentru a cere o transformare largă, inclusiv în ceea ce priveşte lupta cu corupţia, reforma justiţiei şi un guvern curat care să lucreze pentru cetăţeni", a spus ea.

Preşedintele a subliniat că "va face ceea ce cetăţenii i-au ordonat să facă" - "au generat un impuls pentru reforme, care trebuie susţinut de acţiuni reale".

"Cuvintele, promisiunile, documentele frumoase, din care reieşeau multe, nu sunt suficiente. De la independenţă, am făcut multe lucruri corecte, dar multe au rămas pe hârtie. În ciuda reformelor îndelungate şi a legislaţiei din ce în ce mai complicate, multe instituţii au rămas vulnerabile la o influenţă nejustificată", a spus Sandu.

Potrivit acesteia, instituţiile de stat din Moldova nu pot oferi servicii de înaltă calitate, economia suferă de monopoluri, oamenii îşi pierd speranţa pentru mâine şi preferă să plece din ţară.

"Cetăţenii au votat pentru schimbări majore. Dar ce înseamnă acest lucru? Acest lucru înseamnă că oamenii cer dreptate - standarde de viaţă mai bune, acces la asistenţă medicală, o economie reală", a spus preşedintele

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.