Social

UNIUNEA EUROPEANĂ RĂMÂNE UN ALIAT, UN APĂRĂTOR ŞI UN SUSŢINĂTOR AL PRESEI INDEPENDENTE ÎN MOLDOVA: PETER MICHALKO

04 mai, 2021



Ambasadorul Uniunii Europene în Moldova Peter Michalko a declarat că "UE rămâne un puternic aliat, apărător şi susţinător al presei independente din Republica Moldova. Potrivit INFOTAG, acest lucru este afirmat în mesajul său cu ocazia Zilei Mondiale a Libertăţii Presei, sărbătorită anual pe 3 mai.

"Astăzi, în această perioadă fără precedent a pandemiei COVID, când dezinformarea şi ştirile false se răspândesc la fel de repede ca un virus, oamenii vor înţelege valoarea jurnalismului etic. În faţa problemelor şi a presiunii economice, a dezinformării şi a ingerinţelor cu care se confruntă mass-media în toată lumea, Uniunea Europeană va rămâne un aliat puternic, un apărător şi un susţinător al presei independente din Republica Moldova", a menţionat diplomatul.

"Informaţia este bun public", a reamintit el şi că acesta este genericul Zilei libertăţii presei din acest an.

"Acest lucru evidenţiază faptul că jurnalismul este un instrument vital, care ne influenţează sănătatea, drepturile fundamentale, democraţia şi dezvoltarea", a spus Michalko.

El a mulţumit jurnaliştilor, editorilor, cercetătorilor, cameramanilor şi altor profesionişti din mass-media pentru munca lor.

"Ei informează corect publicul. Datorită lor, cetăţenii pot avea încredere că vor trăi într-o societate liberă, sigură şi modernă", a subliniat ambasadorul UE în Republica Moldova.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2021.05.05 12:35 Lidia
    Pozitia dl Mihalko este cea corecta!
  2. 2021.05.05 12:37 Dumitru
    El este prieten adavarat Moldovei!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.