Social

BAŞCANUL DIN GĂGĂUZIA SE BAZEAZĂ PE AJUTORUL DIN JAPONIA ÎN IMPLEMENTAREA PROIECTELOR PRIORITARE

27 mai, 2021

Autorităţile din Găgăuzia au identificat priorităţi în modernizarea asistenţei medicale şi se bazează pe sprijinul Japoniei în realizarea lor. După cum a fost comunicat pentru INFOTAG la serviciul de presă al başcanului autonomiei Irina Vlah, ea a spus acest lucru, miercuri, în cadrul unei întâlniri cu ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Yoshihiro Katayama.

În timpul discuţiei, a avut loc un schimb de opinii cu privire la evoluţia pandemiei COVID-19 şi a vaccinării.

Başcanul i-a comunicat diplomatului despre proiectul de reconstrucţie a centrului perinatal din Ceadîr-Lunga şi, de asemenea, a subliniat interesul autonomiei în implementarea proiectului de gestionare a deşeurilor medicale.

"Japonia este unul dintre liderii în implementarea tehnologiilor moderne. Pandemia COVID-19 a evidenţiat cele mai stringente probleme de sănătate. Experienţa Dvs. este importantă pentru noi", a spus ea.

Vlah a mulţumit ambasadorului pentru sprijin în implementarea proiectelor socio-economice în Găgăuzia, atrăgând atenţia asupra proiectelor din domeniul sănătăţii, educaţiei, dezvoltării economice, ecologiei şi culturii.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2021.05.27 11:20 Dorin
    Japonia sa ajuta daca vede rezultate...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.