Social

UCRAINA A AJUTAT MOLDOVA LA EVACUAREA A 13 CETĂȚENI DIN FÎȘIA GAZA

27 mai, 2021

Ucraina a fost una dintre primele ţări care a efectuat evacuarea cetățenilor săi, precum și a cetățenilor Moldovei și Bulgariei din Fîșia Gaza. Potrivit INFOTAG, ministrul ucrainean de externe Dmytro Kuleba a scris despre acest lucru pe contul său de Twitter.

„Nu numai că nu ne lăsăm pe ai noștri în necazuri, dar ajutăm și partenerii. Ucraina și Egiptul au făcut eforturi incredibile pentru a crea un coridor sigur, iar operațiunea în sine a fost amânată de două ori. Drept urmare, 109 cetățeni ai Ucrainei, 13 cetățeni ai Moldovei și 4 cetățeni ai Bulgariei au fost evacuați cu succes ... ”, a spus el.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a confirmat aceste informații, explicând că „diplomații Republicii Moldova au luat măsurile necesare pentru a emite urgent documente de călătorie, pentru a efectua testele PCR necesare concetățenilor pentru a intra în Egipt și să-și continue călătoria cu un avion special al Ucrainei".

Potrivit MAEIE, 31 de compatrioți și-au confirmat dorința de a reveni în Moldova. Guvernul a alocat 150 de mii de lei din fondul de intervenție pentru evacuarea lor. Primul grup din 13 cetățeni urmează să sosească joi cu un autobuz pus la dispoziţie de către guvern.

Premierul interimar, şeful Ministerului de externe Aureliu Ciocoi, în numele autorităților moldovenești, a mulțumit omologului său ucrainean Dmytro Culeba pentru asistența acordată în acţiunea de repatriere a cetățenilor moldoveni din Fîșia Gaza.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2021.05.27 12:55 David
    Bine chind statu are grija de cetacanii sai...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.