Social

ÎN CELE TREI ZILE ALE MARATONULUI DE VACCINARE ÎMPOTRIVA CORONAVIRUS AU FOST IMUNIZAŢI PESTE 5500 DE OAMENI

31 mai, 2021

În cele trei zile ale maratonului de vaccinare împotriva coronavirusului au fost imunizate peste 5 500 de persoane. Potrivit INFOTAG, maratonul a fost organizat de către Ministerul Sănătăţii şi Primăria Chişinău şi s-a desfăşurat la Palatul Republicii de vineri dimineaţă până duminică seara.

În timpul vaccinării împotriva COVID-19, au fost folosite vaccinurile AstraZeneca, Pfizer, Sinopharm, CoronaVac. Vineri, au fost rânduri mari la imunizarea cu vaccinul Pfizer. Nu au existat cozi în zilele următoare, deoarece cantitatea de vaccin Pfizer s-a epuizat. Drept urmare, în timpul maratonului, au fost vaccinate 2 700 de persoane cu Pfizer, 2 400 cu AstraZeneca, 240 cu Sinopharm şi 34 de persoane cu CoronaVac.

Pentru procesul de imunizare la Palatul Republicii au fost create 26 de punct, unde au muncit 200 de persoane. La sfârşitul celei de-a treia zi de imunizare, lucrătorii din domeniul sănătăţii, care au participat la campanie, au organizat un flash mob de solidaritate în contracararea pandemie.

În Moldova, campania de imunizare a început pe 2 martie şi aproximativ 410 mii de cetăţeni au fost vaccinaţi împotriva coronavirusului.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2021.05.31 17:41 Nina
    Lumea vre numai Pfizer, asta este dovada ca increderea este numai in vactina americana si ruseasca.
  2. 2021.05.31 17:42 David
    Dna Sandu a promis ca vacina o sa fie, de ce oameni trebua sa sta ina cozi mare?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.