Social

ÎN MOLDOVA AU FOST VACCINATE ÎMPOTRIVA COVID-19 PESTE 480 DE MII DE PERSOANE, CEEA CE CONSTITUIE 11% DIN POPULAŢIE: MINISTERUL SĂNĂTĂŢII

09 iunie, 2021

În Moldova, aproape 500 de mii de persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19, ceea ce reprezintă 11% din populaţie. Potrivit INFOTAG, secretarul de stat al Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Denis Cernelea a spus acest lucru, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă.

"Începând cu 2 martie, au fost administrate peste 480 de mii de doze de vaccin, ceea ce reprezintă 11% din populaţie. Dintre acestea, 366 600 de personae au fost vaccinate cu prima doză, iar 113 532 - cu ambele", a spus Cernelea.

El a recunoscut că săptămâna trecută procesul de vaccinare oarecum a încetinit, dar, cu toate acestea, continuă destul de activ.

"Există vaccinuri. Până în prezent, am primit sau am achiziţionat 931 900 de doze de vaccin COVID-19. În ţară au fost deschise peste 520 de centre de vaccinare. Din numărul total de vaccinuri, 52% au fost utilizate. Cele mai mult sunt administrate vaccinurile AstraZeneca, Pfizer şi Sputnik. Vaccinuri disponibile în prezent sunt AstraZeneca, Sinovac, Sinopharm. Autorităţile negociază livrarea de noi vaccinuri către republică şi asigurarea accesului la diferite vaccinuri. În acelaşi timp, reiterăm faptul că toate vaccinurile sunt eficiente. Prin urmare, îndemnăm să faceţi vaccinarea cu acele vaccinuri disponibile", a declarat reprezentantul Ministerului Sănătăţii.

El a menţionat că, printre altele, că datorită vaccinării, a fost posibilă reducerea semnificativă a răspândirii pandemiei.

"Săptămâna trecută, am înregistrat din nou o scădere a numărului de teste pozitive pentru COVID-19. Timp de o săptămână, a fost înregistrată o reducere de 35%, sau 308 cazuri noi comparative cu 469 înregistrate cu o săptămână mai devreme. În acelaşi timp, au fost efectuate 30 300 de teste. Numărul testelor pozitive a fost mai mic de 2%. Acesta este un rezultat foarte bun", a spus Cernelea.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.