Social

ÎN 2021, VOLUMUL COMERŢULUI RECIPROC ÎNTRE MOLDOVA ȘI CHINA A SPORIT CU 46,2% – AMBASADORUL RPC ÎN RM ZHANG YINGHONG

06 septembrie, 2021

În ianuarie-iunie, volumul comerțului reciproc între Moldova și China a sporit cu 46,2% față de aceeași perioadă din 2020. Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta a declarat ambasadorul Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, Zhang Yinghong.

Într-un interviu pentru portalul „Noi.md” diplomatul a spus că volumul bilateral economic și comercial a ajuns la $391 mil.

„Potențialul cooperării economice și comerciale dintre China și Moldova nu a fost încă valorificat în totalitate. În fața epidemiei, întreprinderile celor două țări ar trebui să ia inițiativa de a face față schimbărilor, să caute oportunități în criză, să se străduiască să găsească noi puncte de creștere a cooperării și să promoveze îmbunătățirea și modernizarea continuă a cooperării economice și comerciale bilaterale”, a spus diplomatul.

Ambasadorul consideră că având în vedere caracteristicile respective și nevoile practice ale celor două țări, Chișinăul și Beijingul pot consolida în continuare colaborările bilaterale în domeniile energiei ecologiei, agriculturii, construcției, infrastructurii și a economiei digitale.

„În prezent, China menține un nivel ridicat de deschidere către lumea exterioară, ceea ce aduce noi oportunități de dezvoltare pentru întreprinderile moldovenești. China este cea mai dinamică economie din lume și are cea mai mare piață de consum, care în următorii 10 ani va importa bunuri în valoare de $22 trilioane”, a menționat Zhang Yinghong.

Diplomatul și-a exprimat speranța că întreprinderile moldovenești vor profita de această oportunitate, vor consolida cooperarea cu China, vor explora activ piața chineză și vor împărtăși dividendele dezvoltării economice a Chinei.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2021.09.06 14:38 Ilie
    Inca un pic si China o sa fie lider mondial.
  2. 2021.09.06 14:41 Zosim
    Cine stie, de ce China nu vine in Moldova cu investitii enorme?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.