Social

CURTEA CONSTITUȚIONALĂ A RESPINS CEREREA PROCURORULUI GENERAL CU PRIVIRE LA SUSPENDAREA AMENDAMENTELOR LA LEGEA PROCURATURII

07 septembrie, 2021

Curtea Constituțională (CC) a respins cererea procurorului general, Alexandr Stoianoglo, cu privire la suspendarea amendamentelor aduse la Legea cu privire la Procuratură, până la soluţionarea în fond a cauzei, precum şi exercitarea controlului constituţionalităţii noilor modificări. Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta a comunicat judecătorul Curții Constituționale, Liuba Șova, președinte interimar al Curții.

Șova a menționat că în sesizare procurorul general nu a inclus argumente cu privire la consecințele negative de pe urma intrării în vigoare a acestei legi.

Potrivit ei, Stoianoglo susține în sesizarea sa că amendamentele la Legea cu privire la Procuratură pot afecta Legea cu privire la Curtea Constituțională și Codul de jurisdicție constituțională, precum și „să afecteze negativ legislația”. Dar autorul cererii nu a oferit niciun argument pentru astfel de afirmații.

Pe 24 august 2021, Parlamentul a aprobat în lectură finală o serie de modificări la Legea cu privire la Procuratură. Modificările vizează procedurile de tragere la răspundere disciplinară şi evaluarea performanţelor procurorului general, precum şi modificarea esenţială a componenţei şi activităţii CSP. La 1 septembrie 2021, prin Decretul preşedintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, Legea pentru modificarea Legii cu privire la Procuratură a fost promulgată, iar la 3 septembrie 2021, aceasta a fost publicată în Monitorul Oficial.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.