Social

NOUA ZEELANDĂ ÎȘI PROPUNE CA PÂNĂ ÎN 2025 RATA FUMĂTORILOR SĂ SCADĂ LA 5%. AUTORITĂȚILE AU DAT UNDĂ VERDE PRODUSELOR ALTERNATIVE

30 septembrie, 2021

Guvernul Noii Zeelande a aprobat recent un nou cadru de reglementare pentru țigările electronice și dispozitivele de încălzire a tutunului. Noua lege are drept scop sprijinirea fumătorilor să treacă la produse cu risc redus, utilizarea cărora ar fi semnificativ mai puțin dăunătoare decât fumatul. Prin intermediul acestei legi, Noua Zeelandă, își propune să devină o țară fără fum, iar până în 2025 doar 5% din populația adultă, sau chiar mai puțin, să fumeze.

Legea prevede reglementarea mai strictă a produselor din tutun care ard, adică a țigărilor tradiționale. Totodată, aceasta stabilește o reglementare diferită pentru produsele de vaping, recunoscând potențialele lor beneficii în reducerea riscurilor pentru sănătate în comparație cu țigările.

Scopul noii legi este ca fumătorii să renunțe la produsele combustibile, iar pentru a stimula acest obiectiv, comercianții din magazinele fizice, cât și online, au permisiunea de a afișa o serie de mesaje adresate fumatorilor, precum:

  • „Înlocuirea completă a țigării cu un vape va reduce efectele nocive asupra sănătății dumneavoastră”.
  • „Dacă fumați, trecerea la vaping este o opțiune mult mai puțin dăunătoare”.

Totodată, autoritățile din Noua Zeelandă încearcă să limiteze accesul tinerilor fără a restricționa vânzările online. Atât produsele de vaping, cât și dispozitivele de încălzire a tutunului pot fi comandate online. Comercianții, însă, sunt obligați să vândă și să furnizeze aceste produse numai clienților cu vârsta de peste 18 ani.

Guvernul Noii Zeelande a decis, de asemenea, că dispozitivele de încălzire a tutunului, în calitate de produse fără fum, vor avea aplicate pe ambalaj un avertisment de sănătate diferit de cele tipărite pe pachetele țigărilor obișnuite.

Ministerul Sănătății din Noua Zeelandă și Agenția de Promovare a Sănătății au creat, de asemenea, un site web, numit Vaping Facts, scopul căruia este de a educa publicul cu privire la beneficiile trecerii la produse cu risc redus. Site-ul conține informații despre renunțarea la fumat, efectele nocive ale acestui viciu, precum și nicotină, inclusiv mesaje cum ar fi: „Deși nicotina creează dependență, aceasta nu provoacă cancer” și „Atât fumatul, cât și vaping-ul furnizează nicotină. Diferența constă în faptul că țigările o livrează prin arderea tutunului, care creează multe substanțe dăunătoare”.

Guvernul Noii Zeelande susține în mod deschis conceptul de reducere a riscurilor fumatului și trecerea fumătorilor la alternative prin adoptarea unei abordări diferențiate și, totodată, este preocupat de problema inițierii fumatului în rândul tinerilor. Astfel, noua lege prevede și un control strict al tuturor produselor.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.