Social

PERSONALUL MEDICAL VACCINAT VA BENEFICIA DE INDEMNIZAŢII UNICE DIN PARTEA STATULUI

14 octombrie, 2021

Personalul medical vaccinat din Republica Moldova, antrenat în lupta cu COVID-19, va beneficia de indemnizaţia unică în sumă de 16 mii lei în cazul contractării virusului. Potrivit agenţiei INFOTAG, un proiect de Hotărâre în acest sens a fost aprobat miercuri în cadrul şedinţei Cabinetului de miniştri.

În categoria celor eligibili pentru a beneficia de indemnizaţia oferită din partea statului se vor încadra angajaţii Agenţiei Naţionale de Sănătate Publică, ai instituţiilor medicale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării, Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Serviciului de Informaţii şi Securitate, ai instituţiilor medico-sanitare publice spitaliceşti, de asistenţă medicală urgentă prespitalicească sau de asistenţă medicală primară. Angajaţii care nu şi-au administrat un vaccin anti COVID până la momentul contractării virusului, nu vor mai putea beneficia de asistenţa financiară unică, oferită în legătură cu expunerea la riscul de îmbolnăvire.

Totodată, Guvernul a stabilit o indemnizaţie unică în mărime de 100 mii de lei pentru personalul implicat în desfăşurarea activităţilor medicale de combatere a pandemiei şi vaccinat împotriva COVID-19 din cadrul instituţiilor medicale menţionate mai sus, care a decedat în lupta cu virusul.

Proiectul a fost elaborat de către Ministerul Sănătăţii în scopul ajustării măsurilor de sprijin pentru lucrătorii medicali expuşi riscului de îmbolnăvire în contextul pandemiei COVID-19. Cheltuielile necesare pentru realizarea prezentei hotărâri vor fi acoperite din contul fondurilor de urgenţă ale Guvernului.

Commentarii [ 4 ] adaugă comentariu

  1. 2021.10.14 10:28 Nicolae
    Nu cred ca sa este corect si legitim.
  2. 2021.10.14 10:29 Fima
    Noi trebue sa facem ceva mai dur ca medicii sa vaccineaza mai repede.
  3. 2021.10.14 13:35 Victor
    Este Acord intre RM si UE, noi trebue sa respectam ce a semnat in 2014!!!
  4. 2021.10.14 13:37 Snejana
    Deja in lume a fost produs mai multe d e6 000 000 000 de vaccinuri, de ce la noi populatier nu are incradarea in vaccinarea?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.