Social

​MINISTERUL SĂNĂTĂȚII A INTERZIS VACCINAREA ÎMPOTRIVA COVID A CETĂȚENILOR STRĂINI

08 decembrie, 2021

Ministerul Sănătății a interzis vaccinarea străinilor împotriva COVID-19. Directorul Centrului municipal de vaccinare Chișinău, Cristina Boclincă, a declarat pentru Infotag că interdicția este în vigoare din a doua jumătate a lunii noiembrie, după ce afluxul de cetățeni din alte țări care doresc să se vaccineze în Moldova a crescut semnificativ.

„La începutul lunii noiembrie am vaccinat 15-20 de persoane în fiecare zi din rândul cetățenilor altor țări, acest flux este în continuă creștere din septembrie. Anterior, nu existau reguli clare privind vaccinarea străinilor împotriva COVID-19, așa că nu am refuzat pe nimeni”, a spus epidemiologul.

Potrivit Centrului de vaccinări, aproximativ 90% dintre străinii vaccinați în Moldova erau cetățeni ruși.

„De regulă, ei doreau să fie vaccinați înainte de a pleca în străinătate sau doreau un anumit tip de vaccin. Avem întotdeauna o propunere vastă, inclusiv foarte căutatele Pfizer și Astra Zeneca. A fost Johnson & Johnson (Janssen), acum - nu, dar există Moderna. Au fost și câțiva ruși care au dorit să fie vaccinați cu o doză „buster” dintre aceste vaccinuri, după șase luni de Sputnik V. Acum acest lucru este imposibil, din moment ce există un ordin de la minister. Conform ordinului, vaccinăm doar cetățenii moldoveni sau cetățenii străini care au permis de ședere sau contract de muncă pe termen lung în Republica Moldova”, a spus directorul Centrului de vaccinare.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.