Social

LA CHIŞINĂU ŞI COMRAT S-A PROTESTAT ÎMPOTRIVA CREŞTERII TARIFELOR

31 ianuarie, 2022

Susținătorii partidului Congresul civic (CC) au organizat sâmbătă la Chișinău un protest împotriva creșterii tarifelor la energie și a prețurilor la servicii și bunuri. Un protest public similar a avut loc duminică la Comrat.

Potrivit Infotag, în capitală, aproximativ 200 de susținători ai Congresului civic au mărșăluit pe străzile centrale ale orașului, scandând „Stop energocidul!”, „Solidaritate civică!”. Unele mass-media au relatat că la acțiune au participat câteva zeci de persoane, iar Congresul civic a anunţat că la manifestarea de protest au participat 302 persoane. În coloanele protestatarilor erau mulți tineri care țineau deasupra capului steagurile alb și roșu ale formațiunii. După ce au defilat pe străzile centrale ale Chișinăului, activiștii au scandat sloganuri în faţa clădirilor guvernului și parlamentului.

O coloană de protestatari s-a apropiat de clădirea parlamentului nu doar cu steaguri, dar și cu baloane negre, la care erau atașate afișe cu lozinci: „Îi vom da gaz regimului”, „PAS – fără lumină, fără căldură de la voi”, „Apasă pe gaz, dar nu mai mult de 150 metri cubi pe lună". Protestatarii au lansat în aer baloane negre cu bannere.

La Comrat, cei mai mulţi dintre cei care au luat cuvântul la miting au exprimat opinia că noile tarife la energie sunt insuportabile pentru majoritatea populaţiei.

Potrivit locuitorului din Komrat Ivan Kîlcik, odată cu venirea guvernării epro-occidentale în persoana Maiei Sandu, oamenii s-au convins că nu se pot descurca fără ajutorul Rusiei frățești”.

Participanții la miting au cerut demisia președintelui Maia Sandu și a guvernului Nataliei Gavriliţa.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2022.01.31 15:32 Dumitru
    Asa este numai inceputu!
  2. 2022.01.31 15:34 Ana
    Ear sa incepe razbunare!
  3. 2022.01.31 15:38 Stanislav
    Proteste sa destabilizeaza situatia in Moldova. Nu dau nimic bun mainifestatii!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.