Social

MIT SAU REALITATE. POT PRODUSELE FĂRĂ FUM AJUTA ÎN LUPTA ÎMPOTRIVA FUMATULUI?

05 iulie, 2022

În lume există peste un miliard de fumători. În timp ce unele state încearcă să oprească răspândirea dependenței, în alte țări problema pare să se agraveze de la an de an. Astăzi, pe lângă guverne și organizații, companiile de tutun care dezvoltă și produc dispozitive fără fum lucrează, de asemenea, pentru a reduce numărul deceselor și bolilor cauzate de fumat. În cadrul unui interviu, Elena Naumenko, director al Philip Morris Moldova, a explicat ce face compania pentru a crea un viitor fără fum.

Compania Philip Morris International este convinsă că așa-numita strategie de „reducere a riscurilor” poate juca un rol esențial în reducerea deceselor cauzate de fumat. Directorul Philip Morris Moldova, Elena Naumenko, a menționat că PMI dezvoltă produse fără fum de mai bine de un deceniu, iar investițiile în dezvoltare și cercetare se ridică la 9 miliarde de dolari.

„Fumatul țigărilor este cunoscut drept cea mai periculoasă formă de consum al nicotinei, deoarece fumătorul inhalează, împreună cu nicotina, mai mult de 6.000 de substanțe nocive conținute în fumul de țigară. Timp de decenii, strategiile antifumat s-au concentrat pe prevenirea consumului de tutun și pe încurajarea renunțării la fumat. În pofida tuturor eforturilor depuse de autoritățile din sănătate pentru combaterea fumatului, numărul fumătorilor nu s-a schimbat semnificativ”, subliniază directorul Philip Morris Moldova.

Elena Naumenko a menționat că renunțarea totală la fumat este cea mai bună alegere pentru fumători, dar potrivit previziunilor OMS, numărul fumătorilor nu se va schimba semnificativ în următorii ani.

„Credem că strategia de „reducere a riscurilor”, care presupune oferirea unei serii de alternative pentru fumători, cum ar fi plasturii și spray-urile cu nicotină, precum și sistemele electronice de livrare a nicotinei, poate avea o contribuție semnificativă pe termen lung la sănătatea publică și poate fi un instrument suplimentar de reducere a mortalității și a incidenței bolilor legate de fumat”, afirmă directorul Philip Morris Moldova.

Potrivit acesteia, aplicarea strategiilor de reducere a riscurilor a dat deja rezultate pozitive în unele țări dezvoltate. În Japonia, de exemplu, vânzările de țigări au scăzut cu 27% în cei doi ani de la introducerea produselor alternative (fenomenul de înlocuire în masă a țigărilor tradiționale cu produse inovatoare este numit „scenariul japonez”), iar în Suedia, snus-ul (tutun de mestecat) a jucat un rol important în reducerea numărului de decese cauzate de fumat până la cel mai scăzut nivel din UE. În Regatul Unit, 7,1% din populația adultă, adică 3,6 milioane de persoane, utilizează în prezent țigări electronice, iar 50 000 de fumători britanici renunță la fumat în fiecare an datorită acestora.

O altă abordare avansată de reglementare a produselor fără fum poate fi observată în SUA, unde autoritățile analizează și cercetează în mod activ aceste produse în ceea ce privește impactul lor asupra sănătății fumătorilor și a națiunii per ansamblu.

„În martie 2022, Administrația americană pentru Alimente și Medicamente (FDA) a oferit statut de produs de tutun cu expunere redusă pentru o nouă versiune a sistemului de încălzire a tutunului. Philip Morris a obținut prima dată o astfel de autorizație în 2020. Decizia FDA este un exemplu important al modului în care guvernele și autoritățile din sănătate publică pot reglementa produsele alternative, înțelegând diferența fundamentală dintre acestea și țigări, cu scopul de a proteja și îmbunătăți sănătatea publică. Pentru a reduce în mod eficient efectele nocive asupra sănătății, fumătorii adulți care continuă să fumeze trebuie să fie motivați să treacă la produse alternative”, a declarat Elena Naumenko.

Sursa: https://businessclass.md/ro/management/elena-naumenko-philip-morris-stremitsya-prodvigati-peremeny-i-polozhitelinye-cennosti/

Commentarii [ 4 ] adaugă comentariu

  1. 2022.07.05 11:20 Maria
    Compania Pjilip Morris ghindeste corect spre viitorul sau!
  2. 2022.07.05 11:21 Paulina
    Elena Sunt de acord cu dna Naumenko, asa si este in realitate in Moldova.
  3. 2022.07.05 13:06 Alexei
    Despre mai mult de 6.000 de substanțe nocive conținute în fumul de țigară nu am stiut, este periculos, foarte!
  4. 2022.07.05 13:06 Izea
    De ce lumea fumeaza, cine stie?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.