Social

MITROPOLIA MOLDOVEI A ÎNDEMNAT LA SEMNAREA UNEI PETIȚII ÎMPOTRIVA CAMPANIEI „COPIII LGBT ÎN ȘCOALA TA”

10 noiembrie, 2022

Mitropolia Moldovei a făcut apel la toți creştinii ortodocși să semneze petiția împotriva campaniei „Copiii LGBT în școala ta”. Potrivit Infotag, într-un comunicat publicat pe site-ul Mitropoliei, campania este numită „un atac dur la adresa instituției familiei”.

Mitropolia consideră că „propaganda agendei LGBT și dezvoltarea acesteia sunt absolut inacceptabile din punct de vedere atât social, cât şi creștin”.

„Această campanie este inadmisibilă în orice circumstanțe. Acest lucru se întâmplă în ciuda faptului că creștinismul este tolerant față de homosexuali și intolerant față de homosexualitate. Ţinem să subliniem faptul, că nu încercăm să instigăm la ură împotriva unor categorii de cetăţeni ai ţării noastre, ci doar să ne apărăm valorile şi tradiţiile, pentru a oferi tinerei generaţii o educaţie sănătoasă şi demnă, în spiritul învăţăturii creştin-ortodoxe, care a stat la baza genezei poporului nostru şi prin care am supravieţuit de-a lungul timpului în pofida nenumăratelor intemperii istorice prin care ne-a fost dat să trecem”, se arată într-un comunicat al Mitropoliei.

Petiția a fost lansată ieri de un grup de părinți. Campania „Copiii LGBT în școala ta” a fost inițiată de Centrul Genderdoc-M, fără a fi convenită cu ministerul educației și cercetării.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2022.11.10 15:07 Lidia
    Corect, asa si trebue sa face biserica!
  2. 2022.11.12 13:37 David
    Avem speranta ca bisrerica interzice asa fel de prostii in sociatatea moldoveneasca.
  3. 2022.11.12 13:40 Victoria
    Ei au Dumnezeu in suftele sale?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.