Social

ASOCIAȚIA „FORŢA FERMIERILOR” A ANUNȚAT PROTESTE NON-STOP ÎN CENTRUL CHIȘINĂULUI DE PE 7 PÂNĂ PE 30 IUNIE

26 mai, 2023

Asociația „Forţa fermierilor” a anunțat desfăşurarea unei acțiuni de protest non-stop în centrul Chișinăului în perioada 7-30 iunie. Potrivit „INFOTAG”, acest lucru este anunţat în înştiinţarea prealabilă depusă de asociaţie la primăria Chișinău.

Potrivit documentului, semnat de directorul executiv al Asociaţiei, Alexandr Slusari, la acţiunea de protest vor lua parte aproximativ 1.000 de persoane cu circa 300 de unităţi de utilaje agricole. Mașinile vor fi parcate în Piața marii adunări naționale.

Fermierii intenționează să protesteze împotriva atitudinii guvernului față de fermieri și ignorarea de către acesta a problemelor cu care se confruntă agricultorii. Anterior, „Forţa fermierilor” i-a cerut guvernului să ofere sprijin în fața creșterii prețurilor la combustibil, a cerut plata restanţelor la subvenții și, de asemenea, sprijinul statului în contextul importurilor mari de cereale din Ucraina. În special, ei au cerut ca Moldova, după exemplul țărilor din Europa de est, să interzică importurile de cereale din Ucraina, deoarece acest lucru duce la scăderea prețurilor la produsele fermierilor moldoveni. Fermierii au mai solicitat obligarea portului Giurgiuleşti să exporte doar produse agricole moldoveneşti.

Asociația s-a plâns de ministerul finanțelor, care n-a aprobat proiectul de majorare a compensațiilor pentru producătorii agricoli. Organizația a amenințat cu proteste în masă, dacă proiectul nu este acceptat în curând. Cu o zi înainte, pe 25 mai, reprezentanții asociației au fost invitați la o întâlnire cu ministrul finanțelor, dar întâlnirea n-a avut loc. Fermierii au părăsit sala de ședințe, revoltați că ministrul Veronica Sireţeanu și-a trimis adjunctul la ședință, deși a promis că va discuta personal problemele fermierilor.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2023.05.26 20:04 Raisa
    Tot asta sa face un singur om - dl Slusari Alexandru...
  2. 2023.05.26 20:18 Rita
    Asa o sa fie mult mai vesel.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.