Exclusiv

Press-release

Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

BLOCUL „LISTA POPORULUI” ÎNDEAMNĂ CHIŞINĂUIENII SĂ NU VOTEZE CANDIDAŢII PENTRU PRIMAR

BLOCUL „LISTA POPORULUI” ÎNDEAMNĂ CHIŞINĂUIENII SĂ NU VOTEZE CANDIDAŢII PENTRU PRIMAR

Presa

VLADIMIR VORONIN DECLARĂ CĂ MAJORITATEA PARLAMENTARĂ NU DOREŞTE CA OPOZIŢIA SĂ REVINĂ ÎN PARLAMENT

14.06.2012 VLADIMIR VORONIN DECLARĂ CĂ MAJORITATEA PARLAMENTARĂ NU DOREŞTE CA OPOZIŢIA SĂ REVINĂ ÎN PARLAMENT

Preşedintele Partidului Comuniştilor (PCRM), Vladimir Voronin, a declarat, miercuri seara, în timpul emisiunii „Studio deschis” difuzate de postul de televiziune TV7, că Alianţa pentru Integrare Europeană de guvernământ nu doreşte ca opoziţia să revină în Parlament.

Fracţiunea noastră a hotărât să pună în discuţie în şedinţa în plen a Parlamentului situaţia din mass – media şi privind libertatea de exprimare.  Patru deputaţi de-ai noştri au venit la şedinţa Biroului Permanent al Parlamentului ca să înainteze această propunere. Fireşte, dacă aceasta ar fi fost acceptată, comuniştii ar fi trebuit să vină în Legislativ ca să participe la dezbateri şi să propună proiectul de hotărâre. Dar propunerea a fost respinsă.  Doar patru comunişti şi liderul fracţiunii Partidului Liberal Democrat, Valeriu Streleţ, au votat  pentru propunere, restul a fost împotrivă. Preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, era gata şi el să susţină propunerea, dar i s-a făcut un semn cu capul – adică nu trebuie. Bineînţeles, propunerea nu a fost acceptată, pentru că Lupu nu este un politician independent, cunoaştem acest lucru. de aici, vom trage concluzia că guvernarea nu doreşte revenirea opoziţiei în Parlament, a conchis Voronin.

Totodată, el s-a pronunţat împotriva adoptării Legii Opoziţiei, care ar fi permis opoziţiei să propună, o dată în lună, ordinea de zi a şedinţei Parlamentului, argumentând că Moldova nu are nevoie de o asemenea lege, care nu există în nici o ţară din Europa, şi că o asemenea propunere „trebuie să fie o normă a vieţii, nu o obligaţie”.

Vladimir Voronin a reiterat convingerea comuniştilor cu privire la caracterul nelegitim al actualului Parlament. «Ei au uzurpat puterea, au ales nelegitim şeful statului şi adoptă legi. Noi nu recunoaştem şi nu vom recunoaşte acest parlament. În acelaşi timp, vom lansa diferite iniţiative. Pentru noi, acest Parlament este egal cu un legislativ care funcţionează după stabilirea datei alegerilor: el poate adopta hotărâri, dar nu poate adopta legi. Astfel, vom propune hotărâri», a promis liderul comuniştilor.

Totodată, el a spus că un viitor Parlament ar putea să le revadă pe cele adoptate de actualul for legislativ. «Mai devreme sau mai târziu, actualii uzurpatori vor trebui să desfăşoare alegeri – ordinare sau anticipate. Şi noi vom obţine majoritatea. Atunci, toate legile adoptate vor trebui revăzute, multe vor trebui anulate, iar altele – amendate», s-a arătat convins Vladimir Voronin.

El a lăsat să se înţeleagă că, comuniştii analizează posibilitatea de renunţare la boicotarea şedinţelor parlamentare, dar cel mai probabil, aceasta va avea loc în sesiunea de toamnă-iarnă a Legislativului.  Cu toate acestea, este posibil ca comuniştii să vină „cu unele iniţiative interesante” chiar în sesiunea curentă.

 

Moldova Agroindbank