Comunicate de presă

​DECLARAȚIE ELECTORALĂ PARTIDUL POLITIC PENTRU UNIREA MOLDOVEI

19 noiembrie, 2014

Partidul Politic pentru Unirea Moldovei a decis să nu participe în alegerile parlamentare din 2014 și consideră necesar de explicat motivele și argumentele în acest sens.

În Republica Moldova există multe partide politice, ceea ce reprezintă o dovadă că suntem un stat democratic, în care se respectă și se asigură dreptul la libertatea de exprimare. Fiecare proiect politic exprimă valorile, interesele și obiectivele autorilor săi, ale liderilor și cetățenilor care îl sprijină în alegeri - multe sau puține, în funcție de diverși factori. În momente diferite, susținerea politică a societății pentru fiecare idee crește sau scade. Însă cel mai important este să ne putem exprima liber crezurile. Aceasta este una din realizările societății democratice. De aceea, faptul că în Republica Moldova există o mulțime de partide și mișcări politice este ceva normal. Iar noi sperăm și lucrăm ca lucrurile să meargă mai bine. Totodată, noi așteptăm acel moment când cetățenii vor solicita echipa noastră și ne vor vota, pentru că se vor simți reprezentați de obiectivele și valorile noastre.

În același timp, pentru politicieni este foarte important să înțeleagă și să simtă momentul când doctrina și echipa lor este la mare solicitare în societate și când nu este așa. Fiecare primește ce este al lui, la timpul cuvenit. Partidul pentru Unirea Moldovei a considerat că nu este oportun să participe în aceste alegeri, pe de o parte, fiindcă nu sunt întrunite toate condițiile și pe de altă parte, pentru a nu complica buletinul de vot, dar și procesul alegerilor, pentru votanți.

Totodată, pentru noi este foarte important ca poziția și valorile noastre să fie exprimate de participanții acestei curse politice, precum și de viitoarea conducere a țării. Cei care doresc să cunoască programul partidului nostru o pot face pe site-ul e-democracy.md. Vom prezenta însă aici principalele idei: Noi suntem pentru Unirea Moldovei și nu pentru a servi intereselor străine și de grup; noi optăm pentru dezvoltarea țării noastre, a economiei noastre, a mediului de afaceri din Moldova și asigurarea cu locuri de muncă bine plătite aici, acasă; noi susținem ideea că produsele noastre trebuie să devină atât de competitive, încât să fie solicitate pe orice piețe din Est și din Vest; dar noi suntem împotriva celor care speculează cu vectorii de dezvoltare externă și sunt gata să rupă țara și s-o arunce într-un conflict civil; noi optăm pentru un viitor pașnic al copiilor noștri și al persoanelor în etate, pentru familii unite, care să se bucure de un nivel înalt de trai în Moldova!

Având în vedere cele expuse mai sus, Partidul Politic pentru Unirea Moldovei cu toată responsabilitatea declară că susține în alegerile parlamentare din 30 noiembrie Partidul Democrat din Moldova, programul acestui partid, cea mai profesionistă echipă, cea a democraților și cel mai destoinic lider politic din Moldova – pe Marian Lupu!

Facem un apel la toți cei care susțin aceleași valori să nu mai stea pe gânduri, să nu încurce concurenții electorali în această listă lungă de partide și să voteze pentru concurentul electoral al cărui simbol sunt trei trandafiri și care se află în buletinul electoral pe primul loc!

19 noiembrie 2014

Ghenadie CALARAȘ

Președintele Partidului pentru Unirea Moldovei

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.