Comunicate de presă

BC “MOBIASBANCĂ – GROUPE SOCIÉTÉ GÉNÉRALE” S.A. A PARTICIPAT LA SĂPTĂMÂNA EUROPEANĂ A ENERGIEI DURABILE

24 iunie, 2015

Banca europeană Mobiasbancă a participat în calitate de partener şi invitat la Săptămâna Europeană a Energiei Durabile organizată al doilea an consecutiv în Republica Moldova, cu scopul de a consolida eficienţa energetică, de a promova utilizarea surselor de energie regenerabilă şi pentru a moderniza infrastructura energetică a ţării.

Împreună cu Linia de Finanţare pentru Eficienţa Energetică în Moldova (MoSEFF) şi Facilitatea de Finanţare a Eficienţei Energetice în Sectorul Rezidenţial din Moldova (MoREEFF), Mobiasbancă a prezentat proiectele de finanţare pentru o mai mare eficienţă energetică a sectorului privat şi cel rezidenţial din Moldova.

În anul 2013, Mobiasbancă a semnat un acord strategic de colaborare cu Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) – MoSEFF II, beneficiind de o facilitate in valoare de 10 milioane EUR pentru creditarea companiilor private care investesc în proiecte de energie regenerabilă. Datorită colaborării eficiente şi durabile, BC“ Mobiasbancă – Groupe Société Générale” S.A. a devenit un partener strategic şi de încredere, fiind singura bancă din Moldova care beneficiază de liniile de finanţare ale Instituţiilor Financiare Internaţionale.

Avantajul creditului pentru proiecte de energo-eficienţă, produs bancar oferit pe piaţă în exclusivitate de Mobiasbancă, constă în componenta de grant de până la 20% din valoarea creditului, contribuţie oferită de BERD şi Uniunea Europeană. Printre alte beneficii ale acestui credit sunt: perioada lungă de finanţare a investiţiilor - de până la 5 ani, dar şi asistenţa tehnică gratuită din partea experţilor internaţionali.

Prin programul MoSEFF, Mobiasbancă a finanţat 32 proiecte ale întreprinderilor moldoveneşti, în valoare totală de 9,234,588 EURO, care au avut următoarea destinaţie: înlocuirea echipamentului de încălzire şi de producţie vechi, proiecte de energii regenerabile, proiecte de ventilaţie, sisteme de condiţionare şi izolarea termică, reabilitarea şi înlocuirea cazanelor, renovarea sistemelor de distribuţie a energiei electrice şi termice, montarea sistemelor solare de încălzire a apei,.

Circa 195 de gospodării individuale au fost finanţate prin programul MoREEFF, în valoare totală de 377,764 EURO, cu scopul reutilării sistemelor de încălzire, izolării termice pentru reducerea pierderii de căldură, şi în consecinţă, optimizarea cheltuielilor pentru energie.

BC „MOBIASBANCĂ - Groupe Société Générale” S.A. este o bancă comercială universală, care deserveşte peste 118.000 de clienţi activi în sectorul corporativ, IMM-urilor şi de retail prin intermediul unei reţele de 56 de unităţi. În 2015, Mobiasbancă celebrează aniversarea a 25 de ani de activitate în Republica Moldova. Aceasta rămâne prima şi unica bancă din Moldova care deţine certificatul ISO 9001:2008 în domeniul calităţii, asumându-şi angajamentul de a oferi clienţilor săi produse şi servicii de calitate, îmbunătăţind în permanenţă nivelul de satisfacţie al acestora. Banca este o subsidiară a companiei internaționale Société Générale - una dintre cele mai mari instituţii financiare din Europa.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2015.06.24 16:43 Leroi
    MobiasbaNCA ESTE CEA MAI CONSERVATIVA BANCA IN mOLDOVA.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.