Comunicate de presă

Necrolog

30 ianuarie, 2018

Membrii Guvernului Ciubuc anunță cu profundă tristețe trecerea în lumea celor drepți a celui care a fost Ion Ciubuc, Prim Ministru doctor în economie. La vîrsta de 74 de ani a pierdut duelul cu o gravă maladie.

Ion Condratievici Ciubuc s-a născut la data de 29 mai 1943, însatul Hădărăuți (azi în raionul Ocnița). A absolvit în anul 1970 cursurile Institutului Agricol din Odessa, obținând calificarea de specialist în economie agrară. Ulterior a obținut și titlul științific de doctor în economie.

Între anii 1990-1991, Ion Ciubuc este prim-viceministru al economiei naționale al RSS Moldova. Din martie 1991 și până în septembrie 1991, îndeplinește funcția de prim-viceprim-ministru și reprezentant permanent al Guvernului Republicii Moldova pe lângă cabinetul de miniștri al URSS.

În perioada septembrie 1992 - aprilie 1994, deține funcția de prim-viceministru al afacerilor externe al Republicii Moldova. Apoi în perioada aprilie - decembrie 1994 este prim-viceministru al economiei din Republica Moldova. Prin hotărârea Parlamentului Republicii Moldova din 27 decembrie 1994, Ion Ciubuc este numit în funcția de președinte al Curții de Conturi. Pentru activitatea îndelungată și rodnică în organelefinanciar-bancare, contribuție substanțială la prefecționarea controlului economico-financiar și înalt profesionalism, Ion Ciubuc a fost decorat la 31 decembrie 1996 cu Ordinul "Gloria Muncii".

Între 24 ianuarie 1997 și 1 februarie 1999, Ion Ciubuc a fost prim-ministru al Republicii Moldova în două guverne successive.

În viața de toate zilele și în cea socială l-au caracterizat în egală măsură modestia, dar și demnitatea unei coloane vertebrale neînfrânte, nu a acceptat compromisuri atunci când se puneau pe cântarul adevărului și dreptății cele mai sacre valori umane.
Colegii din ambele Guverne îi vor păstra cea mai frumoasă amintire și exprimă profunde condolianțe familiei, rudelor și apropiaților.

Dumnezeu să-l odihnească în pace și să-l aibă în rîndul drepților Săi.
N. Andronic, A. Arapu, V. Bulgari, I. Casian,V. Catan, N. Cernomaz, A. Capcelea, G. Ciobanu, V.Chițan, G. Cucu, V. Gurițenco, I. Guțu, A. Grimaschi, M. Magdei, I. Paduraru, M. Popov, I. Popovici, M. Severovan, V. Sturza, O. Stratulat, N. Tăbăcaru, I. Tănase, Gh. Tabunșcic, S. Urecheanu.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.01.30 13:15 Pavel
    Pacat, esta o mare pacat!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.