Comunicate de presă

ÎN ATENȚIA: Potențialilor achizitori ai acțiunilor BC«Moldova-Agroindbank» SA

06 februarie, 2018

Anterior, în mijloace mass-media au fost publicate declarațiile Guvernatorului Băncii Naționale a Moldovei domnului Serghei Cioclea, precum că acțiunile BC «Moldova-Agroindbank» SA, sustrase în mod ilegal de la proprietari în temeiul Hotărîrii BNM №43 din 02.03.2016, pot fi înstrăinate până la sfârșitul anului 2017. De asemenea, dumnealui a declarat, că potențialii achizitori așteaptă ca Curtea Constituțională să pronunțe o decizie definitivă asupra unei sesizări, parvenite de la un grup de deputați ai Parlamentului Republicii Moldova privind constituționalitatea unor prevederi din Legea instituțiilor financiare.

Considerăm necesar, în mod repetat, să atenționăm publicul, participanții pe piața de capital, precum și investitorii străini asupra unor acțiuni ale organelor de stat, scopul cărora fiind exproprierea ilegală a proprietății și anume acțiunilor băncilor comerciale.

Adoptarea Legii №202 din 06.10.2017 privind activitatea băncilor (în vigoare din 01.01.2018), are drept scop capturarea acțiunilor băncilor comerciale printr-un atac de tip raider, facilitat de instituțiile statului din Republica Moldova.

Considerăm, că adoptarea acestei legi și decizia, precum că această lege este una perfect constituțională, fac parte dintr-un plan de acțiuni al unui grup de persoane, care, la ziua de astăzi, au uzurpat toate instituțiile statului din Republica Moldova, Parlamentul Republicii Moldova, Banca Națională și Curtea Constituțională fiind folosite pentru a legaliza sustragerea acțiunilor de la investitori.

Atragem atentie cumparatorilor potentiali, precum ca aceasta legea si hotarirea Curtii constitutionale au fost organizate si planificate de un grup de persoane, care ulterior vor fi calificate ca metode de infractiune.

Considerăm această declarație drept o somație, care nu va permite potențialilor achizitori ai acțiunilor să fie considerați de bună credință.

Acționarii BC «Moldova-Agroindnank» SA

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.02.06 11:29 Istvan
    Ei si nu stiu despre hotarirea de la Arbitraj din Stocgolm?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.