Comunicate de presă

Rezulate sondaj IMAS: deși unul din trei cetățeni ai RM au declarat că se implică în viața comunității, majoritatea covărșitoare a cetățenilor RM nu recurg la căi formale de a rezolva o problemă, nici nu comunică cu aleșii locali sau alți reprezentanți ai

19 octombrie, 2018

Azi, 19 octombrie, directorul executiv al Institutul pentru Inițiative Rurale (IRI) Ruslan Stânga împreună cu Doru Petruți, directorul companiei IMAS, au prezentat rezultatele sondajului „Implicarea cetățenilor în viață comunității: percepții și realități”.

Sondajul constată că deși unul din trei cetățeni ai RM declară că se implică în viața comunității, majoritatea covărșitoare a cetățenilor RM nu recurg la căi formale de a rezolva o problemă, nici nu comunică cu aleșii locali sau alți reprezentanți ai statului.

Surpinzător, persoanele de varsta medie (41-55 ani) demonstrează implicare civica mai înalta (37,4%), decît cei mai tineri 18-25 ani (27,8%), care înregistrează cam aceeași participare ca și grupul persoanelor de peste 71 ani (25,2%). Se pare că nu tinerii sunt campionii participării civice în sensul rezolvării unei probleme locale.

Cînd vine vorba de rezolvarea unui probleme comunitare, moldovenii zic una și fac alta (54% vs.doar 34%). În acest sens vedem că o bună parte din respondeții ce discută despre probleme comunitare din varii motive așa și nu mai ajung să și se implice în ceva concret.

In mediul rural oamenii sunt mai implicați în rezolvarea problemelor comunitare decît in mediul urbam (32% oraș vs. 35% sat).

Studiul poate fi accesat aici.

Înregistrarea video a evenimentului poate fi accesată pe următoarele resurse:

YouTube

Realitatea TV Live

Privesc.Eu

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.10.19 18:49 Victor
    Cred ca Doru Petruti este din securitatea romineasca...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.