Comunicate de presă

«DIONYSOS-MERENI» S.A. ATRAGE ATENŢIA ASUPRA ACŢIUNILOR ILEGALE ÎNTREPRINSE DE PROCURORUL ÎN PROCURATURA ANTICORUPŢIE ALEXANDRU GĂINĂ

03 iulie, 2019

Noi, subsemnaţii, în calitate de creditori în procesul de insolvabilitate a Î.M. «Dionysos-Mereni» S.A., considerăm necesar să atragem atenţia asupra acţiunilor vădit ilegale întreprinse de Procurorul în Procuratura Anticorupţie Alexandru Găină, prin presiune continuă asupra afacerii, în interesul concurenţilor şi, probabil, în interes material personal.

În cazul Procurorului Găină A., acesta sub un pretext inventat, a organizat pornirea urmării penale, pentru a-şi ajuta prietenul apropiat Oleg Roşca, administratorul SRL „Univers-Vin”, în acţiunile ilicite de deposedare de bunuri a companiei Î.M. «Dionysos-Mereni» S.A. aflată în proces de insolvabilitate.

Astfel, toată situaţia a început în anul 2015, când întreprinderea Î.M. «Dionysos-Mereni» S.A. a transmis companiei SRL „Univers-Vin”, administrată de Oleg Roşca, vin în cantitate totală de 33 301,30 dal (cu sinecostul mai mult de 3 mln. lei) pentru distilare şi a achitat în avans pentru serviciile prestate suma de 60 000 lei.

În anul 2018, în urma inventarierii efectuate, s-a constatat lipsa vinului în cantitate de 33 301,30 dal și concomitent netransmiterea de către SRL „Univers-Vin” a distilatului de vin, astfel că administratorul insolvabilităţii şi reprezentanţii Î.M. «Dionysos-Mereni» S.A. au întreprins demersuri pentru a clarifica situaţia creată, însă administratorul SRL „Univers-Vin”, Oleg Roşca, a refuzat categoric orice întâlniri şi remiterea bunurilor care sunt proprietatea Î.M. «Dionysos-Mereni» S.A., transmiţînd într-un final un sms cu conţinut insultător „Văd că visaţi mln”.

În asemenea condiţii, singura soluție legală pentru Î.M. «Dionysos-Mereni» S.A. a fost urmărirea datoriei prin adresarea în instanța de judecată. Lucrătorii şi administratorul SRL „Univers-Vin”, Oleg Roşca, au refuzat primirea corespondenţei atât din partea administratorului insolvabilităţii, cât şi a instanţei de judecată, nu s-a prezentat în şedinţele de judecată, nu a prezentat careva explicaţii.

Însă, după ce a primit hotărârea defavorabilă a instanţei, au început acţiunile de intimidare atât a reprezentanţilorÎ.M. «Dionysos-Mereni» S.A., cât şi a instanţelor de judecată. Astfel, fiind în relaţii de prietenie cu procurorul în Procuratura Anticorupţi Alexandru Găină, administratorul SRL „Univers-Vin” adepus o plângere pe pretinse acţiuni ilicite de depunere a unei cereri de chemare în judecată, care însă i-a permis prietenului său să deschidă un dosar penal, în cadrul căruia să întreprindă acţiuni de intimidare a persoanelor care gestionează şi care lucrează pentru Î.M. «Dionysos-Mereni» S.A. prin desfăşurarea percheziţiilor la domiciliul acestora, intimidarea rudelor şi ameninţarea acestora.

Potrivit logicii procurorului Alexandru Găină reiese căadresarea în instanţa de judecată pentru protejarea drepturilor sale, în modul civilizat stabilit de lege, constituie o infracțiune, iar fiecare reclamant a cărui cerinţe sunt reduse sau respinse de către instanța de judecată va deveni în mod automat un infractor.

Chiar dacă nu luăm în consideraţie faptul că, raporturile dintre doi agenţi economici cu 100% capital privat - Î.M. «Dionysos-Mereni» S.A. şi SRL „Univers-Vin” – au exclusiv un caracter privat şi nu pot constitui obiectul urmăririi penale şi în acest caz procurorul Alexandru Găină din cadrul Procuraturii Anticorupţie nu are competenţă în exercitarea urmăririi penale pe cauza de tentativă de escrocherie, deoarece conform art. 266 şi 269 CPC, aceasta este de competenţa organului de urmărire penală a MAI.

Subliniem că, în calitate de creditori ai Î.M. «Dionysos-Mereni» S.A. avem interes legitim ca bunurile companiei sau contravaloarea acestora să fie restabilite în masa debitoare, fără ingerinţa ilicită din partea organelor de urmărire penală. Or, Procurorul Alexandru Găină, se foloseşte de situaţia actuală de tranziţie şi prin abuz în serviciu, efectuând urmărirea penală în cadrul unei cauze care nu este de competenţa Procuraturii Anticorupţie, încearcă să-şi favorizeze prietenul Oleg Roşca, care doreşte să-şi însuşească ilicit averea străină, într-un mod cu totul incompatibil cu principiile unui stat de drept.

SRL „AgroVitaComerţ”

Casa de comerţ „VITA”SRL

SRL „Utilajcom”

SRL „ViriumGrup”

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2019.07.03 12:31 Maria
    Am ghindit ca de la compania deja nu a ramas nimic, da vad ca inca mai este ceva-ceva.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.