Comunicate de presă

Un regal de operă şi balet se anunţă la noua ediţie a Festivalului Internaţional “Maria Bieşu”, sprijinită de Moldova Agroindbank

05 septembrie, 2019

Vineri, 6 septembrie, se ridică cortina unuia dintre cele mai importante evenimente culturale din republică – Festivalul Internaţional „Maria Bieşu”, ediţia a XXVII-a, la Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu”, care se va desfăşura în perioada 6 – 15 septembrie.

În calitate de partener general al evenimentului, echipa Moldova Agroindbank are onoarea să invite publicul meloman la cele 8 seri de spectacole: patru opere, trei balete şi un concert de gală, în care spectatorii se vor delecta cu muzică clasică de calitate. Repertoriul include operele „Norma”, „Lacul lebedelor”, „Bal mascat”, „Frumoasa din pădurea adormită”, „Rigoletto”, „Turandot”, „Don Quijote” şi concertul de gală.

Noua ediţie a festivalului va face să vibreze acustica sălii, aducând în scenă artişti de valoare atât din Republica Moldova, cât şi din 10 ţări, inclusiv Italia, SUA, Japonia, Germania, Turcia, România, Federaţia Rusă, Ucraina etc. Evenimentul se anunţă cu mai multe surprize pentru public, una dintre acestea fiind piesa „Rigoletto”, de Giuseppe Verdi, care va fi jucată în premieră de întreaga echipă din Italia.

„Acest festival este un omagiu adus Mariei Bieșu, cea care în 1990 a inițiat acest eveniment cultural, pentru tot ce a făcut pentru cultura Republicii Moldova. Este și un proiect cultural serios, important pentru Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și, sperăm noi, și pentru întreaga comunitate”, a declarat ministrul Liliana Nicolaescu Onofrei în cadrul conferinţei de presă dedicată noii ediţii a festivalului, lansând o invitație publicului de a veni la spectacole, pentru a se bucura de unul dintre cele mai prestigioase evenimente culturale ale Republicii Moldova.

„Pentru Moldova Agroindbank este o onoare să susţină proiectele de artă de anvergură şi să contribuie la perpetuarea valorilor în ţara noastră. Prin sprijinirea Festivalului „Maria Bieşu” reuşim să transformăm Chişinăul într-o capitală a culturii şi a eleganţei artistice”, a declarat Serghei Cebotari, Preşedintele MAIB.

„Cu susținerea partenerului general - Moldova Agroindbank - organizarea și desfășurarea Festivalului Internațional de Operă și Balet ”Maria Bieșu”, care a devenit în timp simbol al culturii naționale, s-a ridicat la nivelul și prestigiul participanților și oaspeților săi de onoare. Grație acestui parteneriat, invitații și participanții Festivalului află că țara noastră dispune nu doar de artiști talentați și un public pe măsură, dar și de oameni generoși care știu să aprecieze și să susțină arta națională”, a declarat Ion Grosu, directorul Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu”.

Echipa MAIB susţine arta şi promovează frumosul! Puterea stă în noi!

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.