Comunicate de presă

CHINA OFERĂ AL DOILEA LOT DE AJUTOR PENTRU TESTARE ÎN MOLDOVA

30 martie, 2020

La 30 martie, Ambasadorul Chinez în Moldova, Zhang Yinghong, a transmis ministrului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrevianu cel de-al doilea lot de kituri de testare pentru un total de 1.000 de persoane din Moldova.

Ambasadorul Zhang Yinghong a declarat că își asumă responsabilitatea unei țări mari și unui bun prieten a Moldovei, China este dispusă să continue consolidarea cooperării cu Moldova pentru a oferi asistență în măsura capacității sale de a lupta împotriva epidemiei. China pregătește acum al treilea lot de ajutor pentru Moldova, care este în principal echipament de protecție pentru personalul medical, în speranța de a ajuta îara să supraviețuiască crizei și să depășească epidemia cât mai curând posibil.

Ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu a declarat că partea moldavă aduce sincere mulțumiri Chinei pentru furnizarea a două loturi de kituri de testare într-o perioadă scurtă de timp, ambele fiind o urgentă necesitate pentru spitalele din Moldova. Ajutorul guvernului chinez va juca un rol important în lupta Moldovei împotriva epidemiei.

Anterior, guvernul chinez a oferit Moldovei 1.500 de kituri de testare.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2020.03.31 13:36 Galina
    Ce bine face China pentru noi, moldoveni!
  2. 2020.04.03 13:45 Clever
    Chinezii stiu ce inseamna COVID-19!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.