Comunicate de presă

TRAINERII MAIB RECOMANDĂ MAI MULTE FILME DE EDUCAŢIE FINANCIARĂ, BUNE DE URMĂRIT CÂT #STAIACASĂ

03 aprilie, 2020

Pentru că ne pasă ca zilele petrecute acasă în această perioadă să fie utile, informative şi interesante, trainerii MAIB au selectat din cinematecă mai multe recomandări de filme, valoroase din perspectiva educaţiei financiare.

Echipa MAIB vă doreşte vizionare plăcută, discuţii interesante în familie despre ideile şi mesajele acestor filme şi abia aşteaptă să revadă în sălile de curs pe toţi cei dornici să afle mai multe din domeniul educaţiei financiare. Până atunci, să trecem testul responsabilităţii civice, stând acasă, protejându-ne sănătatea proprie şi a celor din jur, petrecând timpul util învăţând şi urmărind filme educative:

1. “The Big Short” – Originea acestui film este în cartea lui Michael Lewis, un cunoscut jurnalist specializat în domeniul financiar. Multe concepte prezentate în film, deși simplificate prin diferite tehnici cinematografice și narative, redau realitatea. Putem vorbi despre evenimentele de tip lebăda neagră, anume acele evenimente cu impact masiv care sunt foarte rare, dar care nu pot fi prevăzute prin metodele probabilistice existente.

2. “The Founder” – Un film biografic despre omul din spatele McDonald’s. Acest film explică eficient modul cum un restaurant din orașul american San Bernardino a devenit colosul de azi. Sistemul fraților McDonald’s era ceva inovator pentru acea epocă, ”sunt niște Henry Ford ai restaurantelor”. O poveste despre riscuri, perseverență și inventivitate.

3. “Boiler Room” – Cei pasionați de vânzări, garantat vor putea găsi tactici de la abordări telefonice și până la moduri de a încheia parteneriate. Un principiu bine ilustrat în film prezintă că nu este neapărat să ai bani ca să faci bani.

4. “Gold” – Geologia este o adevărată loterie. Este foarte dificil să prezici cu certitudine unde se află zăcăminte cu metale prețioase. Este important să ai dorința de a căuta.

5. “Arbitrage” – Magnatul este disperat să finalizeze vânzarea companiei sale către o bancă importantă înainte ca fraudele sale să iasă la iveală, dar o greșeală neașteptată pune în pericol tot ce își dorea să realizeze.

6. “The Corporation” – Un proiect documentar care ne descrie apariția corporațiilor și cum ele funcționează. Cine a fost implicat în fondarea primelor corporații și cum au obținut o putere atât de enormă? Economiști, jurnaliști, istorici și alți experți răspund la această întrebare și la multe alte întrebări.

7. “Too big to fail” – Henry Paulson și echipa lui în rol de pompieri sunt nevoiți să stingă focarul crizei din 2008.

8. “Zeitgeist: Moving Forward” – Există posibilitatea să exiști în afara sistemului socio-economic? Care sun căile de ieșire? Există posibilitatea de a schimba valorile într-o paradigmă nouă?

9. “Food, inc.” – V-ați gândit vreodată ce mâncați cu adevărat? Cum sunt crescute, prelucrate și ce componente includ produsele pe care le cumpărăm zilnic la supermarket? Chiar dacă gătim acasă sau mâncăm într-un restaurant de elită, consumăm alimente produse în acest sistem.

10. “Mad Men” – Dacă sunteți în căutarea unui vânzător genial, îl găsiți în chipul și comportamentul lui Donald Draper din serialul Mad Men.

11. “Ozark” – Bani, putere, bani. Putem fi fericiți fără bani? Aceasta și alte întrebări vă vor pune pe gânduri urmărind acest serial.

12. “Silicon Valley – Vă gândiți la un startup în IT? Puteți învăța distractiv, împreună cu eroii acestui serial, etapele unui început inovativ.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.