Comunicate de presă

CHINA A ACORDAT ASISTENȚĂ UMANITARĂ MOLDOVEI CU O VALOARE TOTALĂ DE PESTE 1 MILION DE DOLARI SUA

04 iunie, 2020

Pe 4 iunie, un nou lot de ajutor umanitar chinez cu materiale anti-epidemice a fost adus la Chișinău. Ambasada Chinei în Moldova a transferat acest lot către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale din Republica Moldova. La ceremonia de transmitere, de astăzi au participat ambasadorul Chinei în Moldova, Zhang Yinghong și ministra Sănătății din Republica Moldova, Viorica Dumbrăveanu.

Ambasadorul Zhang Yinghong a declarat că, în fața izbucnirii bruște a epidemiei de COVID-19, China, aderând la conceptul de comunitate cu destin comun al omenirii, s-a implicat activ în cooperarea internațională în domeniul sănătății și prevenirii epidemiei. China și Moldova se sprijină și se ajută reciproc, ceea ce reflectă prietenia profundă dintre cele două popoare. După cum a menționat diplomatul, fiind un bun prieten și partener, de la izbucnirea epidemiei, partea chineză a oferit deja asistență umanitară Moldovei cu o valoare totală de peste 1 milion de dolari SUA, iar diplomatul dorește ca aceste materiale să ajute Moldova în creșterea eficienței lucrărilor de prevenire și control al epidemiei, iar Moldova va putea să depășească cât mai curând epidemia.

Ministra Dumbrăveanu a mulțumit diplomatului pentru asistența umanitară oferită de partea chineză și a spus: „Suntem onorați astăzi să participăm la acest eveniment, un eveniment de solidaritate cu sistemul medical. Și astăzi, în mod repetat, vreau să aduc sincere mulțumiri și gratitudine poporului chinez pentru acel suport oferit în plină pandemie, sistemului medical din Republica Moldova, dar și respectiv, cetățenilor Republicii Moldova, prin aceste echipamente de protecție, care sunt oferite și care vor fi distribuite în dependență de necesitățile care sunt în instituțiile medicale din țară.”

Ministra a mai adăugat: „În mod special apreciem acest gest pentru că vine în scopul protecției lucrătorilor medicali și anume la momentul, într-adevăr oportun, când avem această infecție, care încă domină în Republica Moldova. Sănătate tuturor și aveți grijă de Dvs.”

Acest lot de materiale include 100.000 respiratori de tip KN95 și 5.000 seturi de îmbrăcăminte de protecție medicală. În plus, după cum a menționat diplomatul, China va oferi Moldovei în curând alte 100.000 de măști medicale de unică folosință.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.