Comunicate de presă

PHILIP MORRIS: DECIZIA FDA DEMONSTREAZĂ CĂ PRODUSELE FĂRĂ FUM SE DEOSEBESC FUNDAMENTAL DE ȚIGĂRILE TRADIȚIONALE.

09 iulie, 2020

Administrația pentru Medicamente și Alimente din SUA (FDA) a autorizat comercializarea dispozitivului de încălzire a tutunului al companie Philip Morris International drept “produs de tutun cu risc modificat” (MRTP). Administrația americană a ajuns la concluzia rezoluția atribuită de produs cu “expunere redusă” poate contribui la îmbunătățirea sănătății publice.

Decizia FDA confirmă că sistemul de încălzire a tutunului este un produs care se deosebește fundamental de țigările tradiționale.

Prin decizia sa, Administrația pentru Medicamente și Alimente permite companiei Philip Morris să comercializeze dispozitivul de încălzire a tutunului în SUA folosind următoarele afirmații:
- Dispozitivul încălzește tutunul, nu îl arde
- Acest lucru reduce semnificativ producerea de chimicale dăunătoare sau posibil dăunătoare
- Studiile științifice au arătat că trecerea completă de la țigările convenționale la sistemul de încălzire a tutunului reduce semnificativ expunerea corpului la chimicale dăunătoare sau posibil dăunătoare.
De asemenea, FDA a concluzionat că, dovezile științifice disponibile, demonstrează că dispozitivul de încălzire a tutunului poate aduce beneficii pentru sănătatea populației în general, luând în considerare atât interesele fumătorilor, cât și a persoanelor care în prezent nu consumă produse de tutun.
Decizia FDA are la bază și opinia comunității științifice internaționale, care susține că trecerea la sistemul de încălzire a tutunului reprezintă o alegere mai bună în comparație cu fumatul țigărilor obișnuite. Acest fapt corespunde și cu decizia FDA din luna aprilie 2019, când s-a autorizat comercializarea dispozitivului Philip Morris pe piața americană.

Într-un comunicat de presă al companiei Philip Morris, se menționează că decizia FDA reprezintă un exemplu important cum guvernele și instituțiile de sănătate publică ar putea să reglementeze produsele alternative fără fum cu scopul de a le diferenția de țigările tradiționale pentru a proteja și îmbunătăți sănătatea publică.

Decizia a fost aprobată după examinarea unui pachet impunător de date științifice, pe Philip Morris International le-a pus la dispoziția FDA în luna decembrie 2016, cu scopul de a obține statutul de produs cu risc modificat (MRTP).

“Decizia Administrației pentru Medicamente și Alimente din SUA reprezintă o etapă importantă în domeniul protecției sănătății publice și ilustrează faptul că dispozitivul de încălzire a tutunului se deosebește fundamental de țigările tradiționale, precum și faptul că reprezintă o alegere mai bună pentru fumătorii adulți, care de altfel ar continua să fumeze. Astăzi, există o necesitate stringentă pentru un dialog public și direcții politice fundamental diferite, care să ajute la tranziția rapidă a fumătorilor adulți spre alternative fără fum, care au la bază date științifice”, a declarat directorul executiv al Philip Morris International, André Calantzopoulos.

Permisiunea de promovare a produsului de tutun cu statut de risc modificat a fost eliberată în baza legii din 2009, prin care FDA a fost împuternicită să reglementeze produsele de tutun, inclusiv și monitorizarea produselor inovative de tutun.
Dispozitivul de încălzire a tutunului a fost lansat pe piața din Moldova în 2018, iar cu un an mai târziu a fost practic egalat cu țigările tradiționale, în detrimentul practicilor internaționale de reglementare.

Statistica oficială arată că, anual, în Moldova, aproape 5000 de persoane mor din cauza bolilor asociate fumatului, ceea ce reprezintă circa 12% din numărul total al deceselor. Potrivit datelor, publicate anul trecut de Ministerul Sănătății, de la trei ani de la intrarea în vigoare a legii antitutun, numărul fumătorilor a scăzut cu doar 2 puncte procentuale.

https://www.infomarket.md/ro/infomarket/Philip_Morris_Decizia_FDA_demonstreaz_c_produsele_fr_fum_se_deosebesc_fundamental_de_igrile_tradiionale

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2020.07.09 16:43 Galina
    Statistica ne arata ca fumatul dauneaza sanatatea!
  2. 2020.07.10 13:09 Grigor
    Este foarte bine chind compania sa dezvolta, chind ea are noi realizari, care dau dovada ca ea are grija de viitor.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.