Transnistria şi Găgăuzia

UN HOLDING DIN RUSIA AR PUTEA ACHIZIȚIONA UZINA DE POMPE DIN RÂBNIȚA

09 iulie, 2014

Holdingul „GMS Nasosî”, cel mai mare producător de pompe din Rusia, analizează posibilitatea de achiziționare a uzinei de pompe din Râbnița (UPR), care nu mai funcționează de mult timp. Potrivit agenției „INFOTAG”, cu referire la datele așa numitului minister al dezvoltării economice din Transnistria că holdingul rus deține mai multe întreprinderi de pompe, în Ucraina, Rusia, Belarus și Germania.

Conform spuselor șefului instituției tiraspolene, Vladimir Artiomenco, rușii au primit informațiile principale despre UPR, iar guvernul, la rândul său, va face tot posibilul pentru reanimarea producției.

Funcționarul a afirmat că în prezent 25% din pachetul de acțiuni al UPR aparțin colectivului de muncă, iar alte 75% reprezintă acțiunile proprietarului plecat peste hotare. Întreprinderea staționează de cinci ani, având datorii față de bugetul regional de 7,5 mil. ruble ($571 mii).

„Am pierdut piețele de desfacere, întreprinderea nu este capabilă să fabrice produse competitive. Dar baza tehnico-materială și o parte din colectivul de muncă au fost păstrate, însă e nevoie de investiții în utilare și reinstruire”, a spus responsabilul.

Grupul GMS este unul dintre cei mai mari producători de echipament de pompe, compresoare pentru complexul de petrol și gaze, energetic, locativ-comunal și de apă din Rusia și CSI. Pe site-ul holdingului se precizează că structura sa „mamă” este compania HMS Hydraulic Machines & Systems Plc (Republica Cipru), care a plasat valori mobiliare ale holdingului la Bursa de Valori din Londra.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.