Transnistria şi Găgăuzia

​TRANSNISTRIA ÎNREGISTREAZĂ O REDUCERE A ACTIVITĂŢII DE COMERŢ EXTERN

17 iulie, 2014

Activitatea de comerţ externe a întreprinderilor transnistrene se reduce din cauza dinamicii negative a comerţului cu Ucraina. Aceasta este concluzia specialiştilor serviciului vamal al autoproclamatei RMN, analizând rezultatele primelor şase luni ale 2014.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, cu referire la datele de pe site-ul autorităţii, cota achitărilor vamale la buget s-a redus faţă de perioada similară din 2013 cu aproape 7%. Comerţul regiunii în perioada 1 ianuarie-10 iulie 2014 (cu excepţia cheltuielilor pentru gaze, energie electrică, precum şi livrările „Sheriff” şi UMR – „I”), s-a redus cu 4%.

Dinamica negativă la vamă este asociată cu reducerea de 43% a fluxului de mărfuri la segmentul transnistrean-o ucrainean de frontieră. Doar la punctul de trecere „Pervomaisk-Cuciurgan” nivelul de înregistrare vamală a mărfurilor a scăzut cu 37%.

În ceea ce priveşte activitatea de economie externă, efectuată de persoanele juridice, reducerea comerţului exprimată în bani s-a apropiat de 60%, iar numărul companiilor importatoare s-a redus cu 7%.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2014.07.17 18:30 Sima
    Ce sa fie cu dinsii, saracie dee plina

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.