Transnistria şi Găgăuzia

​REPREZENTANT AL MAE AL TRANSNISTRIEI CONSIDERĂ PERICOL SERIOS PENTRU REGIUNE PARTICIPAREA MOLDOVEI LA NATO

31 iulie, 2014

„Participarea activă a Moldovei în NATO este un pericol serios, ce schimbă substanţial balanţa geopolitică din regiunea noastră”, a spus miercuri, într-o conferinţă de presă la Tiraspol, viceministrul Afacerilor Externe al Transnistriei, Vitali Ignatiev.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, diplomatul a amintit că partea moldovenească continuă să-şi recalifice pacificatorii pe linia şi conform standardelor ţărilor-membre ale NATO.

„Totuşi, partea moldovenească demonstrativ refuză să participe la cursurile de reinstruire, organizate pe linia Academiei Comandamentului FR, la care cu regularitate participă pacificatorii din Transnistria”, a spus Ignatiev.

„În ultima perioadă apar aspecte negative, legate de militarii contingentului de pacificatori ai Moldovei, care participă sau sunt cauza incidentelor”, a spus el.

Potrivit spuselor sale, ţările-membre NATO, de asemenea, acordă Moldovei asistenţă tehnică, ştiinţifică şi militară, în particular, organizează reinstruirea contingentului său de pacificatori.

„Este un complex de evenimente, care cu adevărat poate influenţa şi deja a influenţat negativ situaţia din Zona de Securitate, deoarece interesele NATO, Rusiei şi Transnistriei contravin. Sarcinile MAE al Transnistriei sunt ca nici un factor externe, cum ar fi participarea la activitatea de comerţ extern cu UE sau interacţiunea cu NATO, să nu destabilizeze echilibrul din regiune”, a spus Ignatiev.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.