Transnistria şi Găgăuzia

RUSIA A ÎNDEMNAT TRANSNISTRIA SĂ NU ADMITĂ NAZISMUL

22 august, 2014

Șeful administrației Președintelui Rusiei, Serghei Ivanov, i-a chemat pe locuitorii Transnistriei „să nu își ia picioarele niciodată de pe placa care frânează nazismul”. Astfel se spune într-un mesaj de salut al lui Ivanov, pe care vicepreședintele Guvernului Federației Ruse, Dmitri Rogozin, l-a citit, vineri, la festivitățile prilejuite de aniversarea a 70-a a operațiunii Iași-Chișinău, festivități organizate în Transnistria.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, cu referire la presa locală, oficialul a îndemnat să fie păstrată memoria Marelui Război pentru Apărarea Patriei, ca „singura condiție care va frâna un pericol nou”.

Conform spuselor lui Ivanov, „manifestările de ultranaționalism din Ucraina au dus la puciul fascist de la Kiev – mama orașelor rusești”.

„Astăzi, cu sisteme „Grad”, alte sisteme de rachete, se nimicește, se face una cu pământul populația pașnică, care nu are nimic în comun cu războiul, ci doar și-a declarat dreptul de a vorbi în limba rusă, de a susține cultura rusă, și pentru aceasta se încearcă uciderea lor. Și cine le vine naziștilor în ajutor? Nemernici de tot soiul din toată lumea vin, își formează inter-brigăzile fasciste. Și, firește, NATO, care nu a întârziat să apară și care declară acum despre vina Novorosiei, a Federației Ruse, a Transnistriei, și amenință cu apropierea infrastructurii sale militare”, afirmă Ivanov.

Totodată, oficialul le sugerează „vânătorilor de rea credință să nu se apropie de bârlogul ursului rus, care poate ieși și lovi pe cineva în ceva”.

„Să nu vă luați niciodată picioarele de pe placa care frânează nazismul. Țineți strâns acest picior, nu lăsați loc de nicio fisură pentru ca lepădătura să iasă iarăși la lumina zilei şi să înceapă să se înmulțească. Mențineți pacea pe meleagul natal, apărați-l cu rezistență, păstrați în memorie fiecare picătură de sânge vărsată de buneii și bunicile Dvs. pentru ca să nu fie vărsat din nou sânge”, se vorbeşte în mesaj.

Ministrul Culturii al Federației Ruse, Vladimir Medinski, care a participat la festivitățile de la Capul de pod Chițcani, a oferit în dar Transnistriei harta operațiunii Iași-Chișinău.

Liderul autoproclamatei RMN, Evgheni Șevciuk, a mulțumit delegației Rusiei pentru participarea la festivități, amintind că pe 23 august 1944 a fost eliberat orașul Bender, care „în 1992 a trăit ororile fascismului roman”.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.