Transnistria şi Găgăuzia

​AMBASADORUL ANDREI VESELOVSCHI: UCRAINA ESTE PENTRU CONTINUAREA NEGOCIERILOR ÎN FORMATUL „5+2”

01 septembrie, 2014

Dialogul în cadrul procesului de negocieri este necesar, deoarece toţi participanţii formatului „5+2” aspiră al acelaşi scop – normalizarea situaţiei pe ambele maluri ale Nistrului. Astfel a declarat Ambasadorul pentru Afaceri Speciale al MAE al Ucrainei, Andrei Veselovschi, la întrevederea de la Tiraspol cu ministrul Afacerilor Externe al autoproclamatei RMN, Nina Ştanski.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, cu referire la site-ul Ministerului de Externe al Transnistriei, Ambasadorul a spus că „contrar tuturor obstacolelor, mi-am dori ca procesul de negocieri să continue, deoarece procesul are loc nu de dragul procesului, ci pentru rezultat”.

„Cu toţii aspirăm la un rezultat”, a afirmat diplomatul.

Ştanski estre de părere că „situaţia din cadrul procesului de negocieri este complicată de o serie de acţiuni unilaterale ale Moldovei, care generează îngrijorări serioase la Tiraspol”.

„Negocierile, în general, în opinia mea, degradează din cauza acţiunilor unilaterale ale Moldovei, deoarece între rundele de negocieri Transnistria şi Moldova nu interacţionează în modul corespunzător”, a menţionat ea.

La Tiraspol reprezentantul special pentru reglementarea transnistreană s-a întrunit şi cu Prim-ministrul Tatiana Turanskaia, care a subliniat că „Transnistria întotdeauna este gata pentru un dialog constructiv pentru extinderea relaţiilor comerciale cu Ucraina”.

Ea a pledat pentru ca „să nu fie create nici un fel de obstacole externe şi bariere suplimentare pentru dezvoltarea economiei transnistrene”.

Premierul a relatat despre „riscurile şi pericolele cărora este supusă economia Transnistriei în contextul semnării de către Moldova a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, inclusiv capitolul privind zona de liber schimb aprofundat şi cuprinzător”.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2014.09.01 17:01 Victor
    Diplomat arata ca straini, din Canada or din Argentina, unda sunt ucrainenii...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.