Transnistria şi Găgăuzia

​ÎN ODESA DIN TRANSNISTRIA SE TRANSPORTA ARMAMENT – SSU

28 octombrie, 2014

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SSU) a răspândit în ajun un mesaj despre faptul că în Odessa din Transnistria era expediat armament.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, cu referire la site-ul SSU, membrii comunității criminale, care şi-au propus să creeze „Republica Populară Odesa”, recrutau pentru transportarea armamentului şi explozibilului contrabandişti din regiunea separatistă, care anterior livrau ţigări în Ucraina.

SSU afirmă că un locuitori din Odesa, poreclit „Scat” îşi coordona activitățile criminale cu reprezentanți ai comunității criminale din Gorlovka (din regiunea Doneţk necontrolată de Kievul oficial – „I”), primind instrucțiuni de acolo.

În comunicatul de presă al SSU se vorbeşte că în spatele acestei activităţi stau serviciile speciale ruse, de exemplu, „Scat” a fost recrutat la Moscova de un ofiţer de stat major al Rusiei pe nume Stepanov.

„Obiectivul principal al grupul de sabotaj era provocarea tensiunilor în regiune, instigarea locuitorilor demonstrații împotriva ordinii constituționale, proclamarea așa-numitei „Republica Populară Odesa”, organizarea de unități armate ilegale din rândurile mercenarilor instruiți”, consideră SSU.

Potrivit datelor SSU, în noiembrie-decembrie în Odesa se planifica organizarea unei serii de atacuri.

„În timpul percheziţiilor au fost confiscat 3 kg de TNT, detonatoare, arme și muniții, cărţi poştale cu conținut anti-ucrainean, surse de comunicare, mijloace speciale de citire a informației de pe dispozitive electronice”, se remarcă în documentul SSU.

Numărul de persoane care au fost reținute nu este indicat.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2014.10.28 16:46 Mihai
    Cac govoreat ruschie - polnaea fignaua!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.