Transnistria şi Găgăuzia

​ÎN AL DOILEA SEMESTRU AL ANULUI 2015 ÎN TRANSNISTRIA VA FI LANSAT SISTEMUL DE PLĂŢI PRIN CARDURI BANCARE

09 decembrie, 2014

„Sistemul naţional de plăţi cu utilizarea cardurilor bancare” va fi introdus în Transnistria la sfârşitul celui de-al doilea semestru al anului 2015. Acest fapt este prevăzut de „Programul de dezvoltare a sectorului serviciilor acordate populaţiei şi implementarea sistemului de plăţi non-numerar în RMN”, adoptat de Guvernul transnistrean.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, cu referire la document, responsabil de implementarea sistemului este Banca Republicană a Transnistriei (BRT).

De asemenea, pentru sfârşitul celui de-al doilea semestru este programată implementarea şi lansarea asigurării software şi hardware a sistemului de plăţi cu folosirea cardurilor bancare. Dezvoltarea sistemului de plăţi şi definirea regulilor de efectuare a plăţilor prin cardurile bancare este planificată „pe măsura adoptării proiectelor de lege corespunzătoare şi a actelor normative de către Sovietul Suprem al RMN (SS)”.

Până la 1 iulie 2015 toate organizaţiile comerciale, din sectorul serviciilor şi alimentaţiei publice urmează să instaleze în zona de achitare terminale, care oferă posibilitatea de a achita pentru mărfuri şi servicii prin intermediul cardurilor. Agenţii economici, care nu au îndeplinit aceste recomandări în termenii stabiliţi, vor fi traşi la răspundere. Însă, până atunci SS urmează să adopte amendamentele de rigoare la Codul Contravenţional.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2014.12.09 16:50 oba-na!
    De ce nu scrieti cit va costa asa sistema?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.