Transnistria şi Găgăuzia

​TRANSNISTRIA S-A DEFINIT CA STAT MAI MULT DECÂT KOSOVO – MINISTRU DE EXTERNE

16 decembrie, 2014

„Transnistria s-a definit mai mult ca stat decât, de exemplu, Kosovo”, a opinat ministrul Afacerilor Externe al autoproclamatei RMN, Nina Ştanski, luni, într-un interviu pentru compania teleradio din Coreea de Sud KBS (Korean Broadcasting System).

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, cu referire la site-ul MAE transnistrean, echipa de filmare a KBS realizează în Transnistria un film documentar, care va fi rulat în Coreea de Sud în ianuarie 2015.

Ştanski a spus că „autoproclamarea Transnistriei este consecinţă directă a standardelor duble, care astăzi, cu regret, sunt pe larg răspândite în lume”.

Potrivit spuselor sale, „principalul document în sistemul dreptului internaţional este Regulamentul ONU, în care este stipulat dreptul popoarelor de a-şi decide independent soarta”.

„Din păcate, acest principiu este realizat selectiv de comunitatea internaţională”, a spus ea, menţionând că „crearea republicii iniţial se baza pe consensul public, în Transnistria de repetate ori au avut loc referendumuri naţionale, scopul cărora a fost de a reflecta voinţa oamenilor”.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2014.12.16 11:38 zinaida
    De ce noi nu aven in guvernu nostru asa puternici percoane?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.