Transnistria şi Găgăuzia

​BAŞCANUL IRINA VLAH A SOLICITAT VINIFICATORILOR DIN AUTONOMIE SĂ NU ADMITĂ REEXPORTUL ÎN RUSIA

15 mai, 2015

Originea produselor vinicole exportate în FR trebui să fie exclusiv găgăuze, iar dacă vor fi întreprinse încercări de reexportare a vinurilor din statele vecine, agenţii economici vor fi sancţionaţi. Despre aceasta a declarat vineri, în cadrul reuniunii cu membrii Asociaţiei vinificatorilor din Găgăuzia, başcanul Irina Vlah.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, cu referire la site-ul oficial al autonomiei, ea a informat participanţii că săptămâna viitoare în Găgăuzia vor sosi specialiştii Rospotrebnadzor şi că trebuie să se pregătească pentru vizita lor, deoarece la finele vizitei va fi luată o decizie de majorare a numărului furnizorilor de vinuri din Găgăuzia şi FR.

Prim-vicebaşcanul autonomiei, Vadim Ceban, a subliniat că conducerea regiunii are nevoie de date exacte ale capacităţilor de producere şi volumul producţiei.

„În prezent avem 13 companii de producere a vinurilor. Noi trebuie să interacţionăm strâns. Pentru a nu avea falsificare a volumelor de vin produse”, a menţionat el.

Irina Vlah a relatat membrilor Asociaţiei despre intenţia de a crea Fondul de sprijinire a agricultorilor, mijloacele în care se vor acumula datorită impozitării companiilor, ce exportă în Rusia.

„Mecanismul urmează a fi aprobat de Adunarea Populară a Găgăuzie”, a spus ea.

Vinificatorii au informat conducerea autonomiei despre dificultăţile existente în procesul de exportare a producţiei în FR. în special din cauza cotei impuse de partea rusească la mărfurile din Moldova.

În cadrul reuniunii s-a discutat posibilitatea participării companiei găgăuze la Forumul vinificaţiei la Marea Neagră, care va avea loc pe 2-3 iulie la Krasnodar.

Commentarii [ 4 ] adaugă comentariu

  1. 2015.05.15 20:33 Viorel
    Imi place femeia asta, tare mult!
  2. 2015.05.17 22:28 ian
    cum adica, sa nu re-exporte produsele "din statele vecine". pai ce, gagauzia e stat? e inca un bat bagat prin gard de rusi, sa indemne la neintelegeri in tara.
  3. 2015.05.18 11:21 Ana
    Poate Vlah restabeleste relatiile intre Gagauzia si Moldova?
  4. 2015.05.18 13:03 Stiven
    Ea are sansa sa fie cel mai bun bascan!!!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.