Transnistria şi Găgăuzia

​UCRAINA A BLOCAT ACCESUL MĂRFURILOR ACCIZABILE ÎN TRANSNISTRIA

18 mai, 2015

Hotărârea Guvernului Ucrainei privind excluderea punctelor Cuciurgan şi Platonovo din regiunea Odessa din lista celor prin care pot fi transportate mărfuri accizabile, a intrat luni în vigoare.

După cum a relatat anterior „INFOTAG”, astfel, autorităţile autoproclamatei RMN au fost lipsite de dreptul de a transporta asemenea mărfuri prin segmentul transnistrean al frontierei moldo-ucrainene, necontrolat de Chişinău.

Potrivit datelor organelor vamale din regiune, restricţiile vizează circa 70 întreprinderi transnistrene, care urmează să revizuiască traseele livrărilor şi să le aducă prin Moldova.

Vicepreşedintele Comitetului Vamal, Svetlana Klimencova, consideră că „pierderile bugetului din reducerile plăţilor vamale în 2015 vor depăşi $20 mil.”.

Opinia s-a a fost împărtăşită de viceministrul Dezvoltării Economice, Dmitri Boltruşco, care consideră că „hotărârea Cabinetului de miniştri din Ucraina creează condiţii ca Moldova să poată reglementa nu doar exportul de mărfuri din Transnistria, dar şi importul acestora în republică”.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.