Transnistria şi Găgăuzia

​CONTINGENTUL MILITAR DIN TRANSNISTRIA VA FI ASIGURAT CU CELE NECESARE – MINISTERUL APĂRĂRII AL RUSIEI

25 mai, 2015

Denunţarea de către autorităţile ucrainene a acordului privind tranzitarea mărfurilor militare ruseşti nu va fi un obstacol pentru asigurarea contingentului şi pacificatorilor din Transnistria cu cele necesare, a declarat pentru presă şeful Direcţiei inspectorilor generali a Ministerului Apărării din Rusia, generalul de armată Iuri Iacubov.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, cu referire la presa rusească, el a spus că aeronautica militară de transport rusească va trasa spre Transnistria „un pod aerian”.

„Ministerului Apărării nu-i rămâne decât să asigure cu cele necesare formaţiunile ruseşti pe cale aeriană, cu ajutorul navelor aviaţiei de transport militar. Desigur, situaţia dată va complica asigurarea trupelor noastre din Transnistria. Dar sunt sigur, soluţia va fi găsită. Nu vom părăsi pacificatorii”, a spus Iacubov.

Potrivit spuselor sale, rezolvarea problemei asigurării contingentului ruseşti, inclusiv pacificatorii, cu cele necesare „va fi găsită în orice caz”.

Iacubov a exprimat îngrijorarea că acţiunile autorităţilor ucrainene pot duce la escaladarea situaţiei din Transnistria şi pot devenit motiv „pentru modificarea formatului de pacificare din regiune sau chiar suspendarea acestuia”.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2015.05.25 09:44 stas
    Nu stiu, nu stiu, noi nu va dam voia!!!
  2. 2015.05.25 09:46 Slava
    Rusia poate sa face tot cu ajutoru desantului...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.