Transnistria şi Găgăuzia

​BERLIN ECONOMICS A PREGĂTIT RECOMANDĂRI PENTRU IEŞIREA TRANSNISTRIEI DIN CRIZĂ

28 mai, 2015

Raportul privind rezultatele verificării economiei Transnistriei şi recomandările de ieşire a regiunii din criză a fost prezentat miercuri la Ministerul Afacerilor Externe al autoproclamatei RMN de experţii Berlin Economics.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, cu referire la site-ul MAE, directorul companiei BE Berlin Economics GmbH, Ricardo Giucci, a menţionat că studiul este dedicat analizei perspectivelor comerţului extern al Transnistriei.

„Recomandările noastre put accentul pentru facilitarea exportului din Transnistria, ceea ce va permite crearea noilor locuri de muncă şi stabilizarea situaţiei economice din republică”, a subliniat el.

Potrivit lui Ricardo Giucci, dinamizarea considerabilă a exportului va fi posibilă prin introducerea treptată în Transnistria a TVA, ceea ce, se presupune, va scuti importatorii de dubla impozitare, va contribui la dezvoltarea businessului mic şi mijlociu, precum şi va permite ajustarea sistemului fiscal al regiunii la practica mondială.

Din partea transnistreană la întâlnire va participa viceministrul de Externe, Vitali Ignatiev, ministrul Dezvoltării Economice, Alevtina Slincenco, reprezentanţi ai blocului economic şi mediului bancar.

Vitali Ignatiev a subliniat că echipa Berlin Economics a realizat un volum considerabil de lucru, rezultatele cărui partea transnistreană este pregătită să-l studieze detaliat.

El a menţionat că studiul, realizat la comandat MAE al Germaniei, are caracter de recomandare şi va fi examinat în Transnistria în comun cu experienţa rusească de organizare a sistemului fiscal.

„Cercetarea confirmă necesitatea de a căuta noi surse de venit pentru bugetul Transnistriei şi importanţa lucrului sistematic de modernizare a legislaţiei fiscale”, consideră viceministrul.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.