Transnistria şi Găgăuzia

LIDERUL DE LA TIRASPOL A DECLARAT DESPRE DISPONIBILITATEA DE A CONLUCRA CU CHIŞINĂU ŞI KIEV, PENTRU DEBLOCAREA ECONOMIEI REGIUNII

01 iulie, 2015

Tiraspol este deschis pentru stabilirea unor relaţii constructive cu Chişinău şi Kiev „cu scopul de a debloca economia transnistreană, pentru a fi funcţionabilă şi să asigure cetăţenii cu cele necesare”. Despre aceasta a declarat marţi, în cadrul întrevederii cu Ambasadorul SUA în RM, James Pettit, la Tiraspol, preşedintele autoproclamatei RMN, Evgheni Şevciuk.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, cu referire la site-ul liderului de la Tiraspol, el a exprimat speranţa că în perspectivă, împreună cu partenerii, va „căuta la masa de negocieri formule de compromis pentru rezolvarea acestor probleme”.

Întrevederea cu diplomatul american a avut loc pentru prima dată după o pauză din februarie 2015 şi a vizat „situaţia din relaţiile Transnistriei cu Republica Moldova”.

Şevciuk a comunicat „despre urmările asupra economiei Transnistriei a instabilităţii regionale, precum şi a măsurilor de blocare întreprinse de Moldova şi Ucraina”.

„Restricţiile crea artificial de statele vecine asupra activităţii de comerţ extern a agenţilor economici din RNM continuă să influenţeze negativ încasările la bugetul republicii”, a spus el, exprimând îngrijorare şi faţă de „situaţia de la frontiera Transnistriei cu Ucraina”.

Conform comunicatului, James Pettit a exprimat sprijini Transnistriei, menţionând că SUA sunt interesate ca „regiunea să prospere, oamenii să trăiască bine”.

„Noi sprijinim acţiunile care facilitează îmbunătăţirea vieţii din Transnistria”, a spus ambasadorul.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2015.07.01 14:30 Alex
    Acuma la dinsii greu, in viitor sa fie inca mai greu!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.