Transnistria şi Găgăuzia

​TIRASPOL NEAGĂ AFIRMAŢIILE CHIŞINĂULUI CĂ SCOPUL NEGOCIERILE ESTE „REINTEGRAREA MOLDOVEI”

08 iulie, 2015

Ministerul Afacerilor Externe al autoproclamatei RMN a dezminţit afirmaţiile vicepremierului Moldovei pentru Reintegrare, Victor Osipov, despre faptul că „scopul negocierilor în formatul „5+2” este reintegrarea Moldovei”. Potrivit agenţiei „INFOTAG”, despre aceasta se vorbeşte în comentariul MAE transnistrean.

Ministerul de Externe al Transnistriei a apreciat afirmaţiile lui Osipov pentru ziarul „Коммерсант” (Rusia) drept „neprietenoase şi teze incorecte”. Ministerul afirmă că „se abţine de la comentarii”, dar nu poate să nu reacţioneze la „cel mai probabil, iluziile intenţionate ale negociatorului moldovean, care capătă contur de obsesie şi vorbesc despre o atitudine lipsită de respect faţă de realităţile procesului de negocieri”. Se vorbeşte despre afirmaţia că „Documentele fundamentale pentru formatul „5+2” stipulează clar scopul negocierilor: reintegrarea Moldovei. Altfel nu poate fi, deoarece ar contraveni esenţei formatului „5+2”.

„În legătură cu această remarcă diplomaţia Transnistriei este nevoită să menţioneze că documentele semnate stipulează clar scopurile procesului de negocieri, care nu are nimic în comun cu „reintegrarea Moldovei”. Mai mult, ţinem să menţionăm că analiza tuturor documentelor din procesul de negocieri nu identifică în acestea termenul „reintegrarea Moldovei”, enunţată de partenerul nostru din negocieri, ceea ce ne permite să afirmăm despre lipsa unei asemenea noţiuni în lexicul formatului „5+2”, se menţionează în comentariu.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.