Transnistria şi Găgăuzia

​ÎN UCRAINA VA FI CREATĂ POLIŢIE DE FRONTIERĂ PENTRU LUPTA CU CONTRABANDA DIN TRANSNISTRIA

27 octombrie, 2015

În Ucraina se propune de a forma o nouă structură poliţienească, pentru a lupta cu contrabanda din Transnistria. Asemenea iniţiativă a fost propusă de „Uniunea transnistrenilor din Ucraina”.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, cu referire la presa ucraineană, preşedintele organizaţiei, Oleg Hvoşevschi, a spus într-o conferinţă de presă la Odessa că efectivul structurii noi va fi de cel mult 100 de persoane, care vor monitoriza frontiera.

Potrivit spuselor sale, fiind bine echipaţi poliţiştii vor putea stopa fluxurile mari de produse din tutun şi alcool, cifra căror se estimează la zeci de milioane de dolari lunar.

„Aceste fluxuri de contrabandă nu doar prejudiciază economic Ucraina, dar şi contribuie la îmbogăţirea structurilor afiliate agresorilor ruşi”, a spus Hvoşevschi, menţionând că structura nouă poate fi suplinită cu luptători din batalionul „Azov”, „care şi-au vărsat sângele pentru Ucraina şi nu pot fi cumpăraţi”.

Potrivit datelor Uniunii, în Transnistria „funcţionează în trei ture două fabrici de producere a ţigărilor contrafăcute, o uzină ilegală de producere a alcoolului, această producţie fiind „exportată”, preponderent pe piaţa neagră din Ucraina”.

„Conducerea RMN ştie unde sunt amplasate fabricile şi cine sunt proprietarii. Dar se face a nu vedea, evident, contra plată”, a spus Hvoşevschi, care consideră că crearea grupului mobil al poliţiei de frontieră, completat cu voluntari din „Uniunea transnistrenilor din Ucraina”, va costa bugetul până la 500 mii de dolari, care, însă, în scurt timp vor fi recuperaţi.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2015.10.27 13:23 Iraclie
    Noi impreuna cu Ucraina trebue sa rezolvam problema transnistreana asa cum vrem noi - romani si moldovenii fara rusii...
  2. 2015.10.27 15:57 Violeta
    Ucrainenin din Transnistriia vor alt ceva...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.