Transnistria şi Găgăuzia

​TRANSNISTRIA ESTE GATA SĂ REALIZEZE PROIECTE INTERNAŢIONALĂ DOAR DACĂ VA FI INTERESATĂ DE ACESTEA

11 noiembrie, 2015

„Perspectiva de realizare în Transnistria a proiectelor internaţional este legată la direct de corespunderea aceastora intereselor statului”, a declarat ministrul interimar de Extern al autoproclamatei RMN, Vitalii Ignatiev, în ajun, la întrevederea de la Tiraspol cu delegaţia Bănci Mondiale în frunte cu reprezentantul permanent în Moldova, Alex Kremer.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, cu referire la site-ul Ministerului de Externe, la întrevedere s-au discutat perspectivele de realizare în Transnistria a unei serii de iniţiative ale BM, dedicate sporirii bunăstării cetăţenilor şi dezvoltarea infrastructurii. În această ordine de idei, oaspeţii au anunţat despre „proiectul de evaluare tehnică a calităţii drumurilor din Transnistria, care prevede elaborarea ulterioară a propunerilor de modernizare”.

Ignatiev „a apreciat înalt disponibilitatea BM de a stabili relaţii directe cu Transnistria”, menţionând că „deja există experienţă pozitivă de cooperare”. El consideră important că „partenerii i-au în calcul necesităţile enunţate de partea transnistreană”.

Potrivit lui Ignatiev, iniţiativele prezentate de Banca Mondială „necesită corectări şi discutare în comun”. Părţile au convenit asupra continuării interacţiunii.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2015.11.11 18:02 Vlad
    Interesant ce pararea despre Transnistria are dl Cremer? El poate sa raspunde la asa fel de intrabare?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.