Transnistria şi Găgăuzia

​RUSIA INTENSIFICĂ PROCESUL DE ACORDARE A CETĂŢENIEI LOCUITORILOR TRANSNISTRIEI

12 noiembrie, 2015

Ambasada Federaţiei Ruse în Moldova îşi extinde secţia consulară mobilă din Tiraspol, care din 1 ianuarie 2016 va începe să lucreze în regim intensificat. Anunţul a fost făcut de Ambasadorul FR în RM, Farit Muhametşin, în ajun la Tiraspol, în cadrul ceremoniei de transmitere a asistenţei materiale şi tehnicii medicale veteranilor şi invalizilor celui De-al Doilea Război Mondial, teatrelor militare şi muncii din autoproclamata RMN.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, cu referire la site-ul liderului de la Tiraspol, diplomatul a mulţumit preşedintelui Evgheni Şevciuk pentru acordarea unei clădiri suplimentare, datorită cărei secţia consulară va asemăna cu „un adevărat consulat general în Transnistria”.

În cadrul ceremoniei 68 de transnistreni au primit asistenţă materială de 3 mii ruble, precum şi aparate auditive, tonometre şi scaune cu rotile prin linia Guvernului Moscovei şi Ambasadei FR în RM.

Farit Muhametşin le-a dorit veteranilor mulţi ani înainte, „pentru ca ei prin exemplul lor să educe generaţia tânără”.

„Vom acorda în continuare sprijin. Cu siguranţă. Vă mulţumit pentru sprijinul acordat FR”, a spus diplomatul, promiţând că până la sfârşitul anului ajutor rusesc vor primi alţi 400 veterani.

Şevciuk a mulţumit conducerii FR pentru asistenţa şi sprijinul acordat Transnistriei.

Totodată, liderul tiraspolean s-a plâns iar de „factorii negativi suplimentari, care agravează situaţia social-economică din ţară, anumite interdicţii politice şi diverse bariere în jurul Transnistriei, care limitează activitatea de economie externă”.

Potrivit datelor autorităţilor transnistrene, circa 200 mii de locuitori ai regiunii deţin cetăţenia FR.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2015.11.13 08:48 David
    In RM stau rominii si rusii, in afara de hoholii, gagauzi si bulgari...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.