Transnistria şi Găgăuzia

​CAMERA DE COMERȚ ȘI INDUSTRIE A FEDERAȚIEI RUSE VA ACTIVIZA COOPERAREA CU CCI DIN TRANSNISTRIA

23 decembrie, 2015

Camera de Comerț și Industrie a Federației Ruse și cea a autoproclamatei RMN vor activiza cooperarea. Aceasta prevede un Plan de cooperare între CCI a Rusiei și CCI a Transnistriei pentru anul 2016, semnat în ajun la Moscova de către şefii camerelor de comerț - Serghei Katîrin și Iurie Ganin.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, cu referire la site-ul CCI a Rusiei, Serghei Katîrin a spus după ceremonie că „părțile urmează să lucreze activ asupra dezvoltării relațiilor în viitor, inclusiv relațiile CCI a Transnistriei cu regiunile din Federația Rusă”.

Potrivit spuselor sale, CCI a Rusiei „este gata să-şi împartă experiența, să comunice despre seminare și să invite la acestea; a fost perfecționată practica desfășurării seminarelor online (webminare)”.

„Două camere au asupra ce să lucreze împreună. Semnarea Planului pentru 2016 va extinde relațiile între camerele de comerț și industrie ale Transnistriei și Rusiei, CCI teritoriale și vor consolida cooperarea antreprenorilor”, a declarat Serghei Katîrin.

Iurie Ganin a menționat că „relațiile de lucru sigure între camerele de comerț vor ajută într-o perioadă dificilă, iar astăzi situația în republică nu este una simplă”.

El a invitat experții ruși să participe la „forumul investițional-economic din Transnistra, planificat pentru primăvara anului 2016, scopul căruia este analiza problemelor curente din republică și identificarea căilor de soluționare a acestora”.

Serghei Katîrin a asigurat că „CCI a Rusiei, cu siguranță, informațional și metodologic va susține forumul”.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2015.12.23 12:56 David
    Acuma tot sa fie ca la rusii - rau, na ca la noi in Moldova, unde deja sunt Europa.
  2. 2015.12.23 12:57 Dumitru
    Aproape deja ca noi sa avem granita cu Rusia...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.