Transnistria şi Găgăuzia

​SOVIETUL SUPREM AL TRANSNISTRIEI VA CREA O COMISIE PENTRU A CLARIFICA SITUAŢIA PRIVIND NEACHITAREA SALARIILOR ŞI PENSIILOR

13 ianuarie, 2016

Sovietul Suprem al autoproclamatei RMN intenţionează să creeze o comisiei parlamentară pentru a monitoriza cum au fost respectate actele legislative şi de alt tip în domeniul remunerării muncii şi asigurarea cu pensii în anul 2015.,

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, asemenea decizie a luat marţi la prima şedinţă de după vacanţă prezidiul legislativului Transnistriei cu scopul de a identifica cauzele de neachitare a salariilor bugetarilor şi pensiilor pe deplin în anul trecut.

Iniţiativa de desfăşurare a „investigaţiei parlamentare” a fost propusă de şeful comitetului de profil, Alexandr Martînov, amintind că funcţiile de control ale SS sunt stipulate de normele regulamentului său şi Constituţie.

„Rezultatul principal al activităţii comisiei este de a înţelege ce s-a întâmplat pentru ca pe viitor să evităm greşelile”, a spus Martînov.

Opinia sa a fost sprijinită şi de preşedintele SS, Vadim Krasnoselschii.

„În cadrul întrevederilor cu alegătorii candidaţilor la funcţia de deputat, inclusiv mie, oamenii le adresau întrebări ca: de ce pensiile şi salariile nu sunt achitate pe deplin? Când vor fi returnate datoriile? Activitatea comisiei trebuie axată nu pe găsirea vinovaţilor, ci pe găsirea adevărului. Este important de a găsi cauza adevărată: cu adevărat bugetul nu avea bani? Posibil aceasta se va confirma, posibil nu”, a spus el, arătându-se mulţumit de faptul că Guvernul a reuşit la sfârşitul anului 2015 să stingă datoriile faţă de pensionari.

Spicherul a propus ca în activitatea comisiei să fie implicaţi experţi, inclusiv specialişti ai Curţii de Conturi ca organ de control al Parlamentului.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.