Transnistria şi Găgăuzia

​FĂRĂ RUSIA REGLEMENTAREA TRANSNISTREANĂ ESTE SORTITĂ EŞECULUI – RENATO USATÎI

31 martie, 2016

Fără implicarea Rusiei procesul de reglementare a conflictului transnistrean este sortit eşecului. Potrivit agenţiei „INFOTAG”, despre aceasta preşedintele Partidului Nostru, Renato Usatîi, a scris pe reţelele de socializare după ce s-a întrunit miercuri cu secretarul de stat, viceministrul Afacerilor Externe al FR, Grigorii Karasin, care şi-a încheiat vizita în Republica Moldova.

„În discuţia cu diplomatul a fost exprimată opinia referitor la situaţia din ţară, perspectivele de evoluţie a evenimentelor şi posibilitatea de îmbunătăţire a relaţiilor moldo-ruse. Consider că direcţiile principale de cooperare a Moldovei cu Rusia se află atât în dimensiunea economică, cât şi politică”, a menţionat politicianul.

Unul din politicienii populari din Moldova, conform ultimelor sondaje sociologice, consideră că republica trebuie să depună eforturi pentru reluarea dialogului orientat spre fortificarea relaţiilor comerciale reciproc avantajoase cu Rusia.

„Am discutat şi despre migraţia forţei de muncă. Sute de mii de cetăţeni ai RM muncesc pe teritoriul Rusiei şi este important ca ei să se afle în ţară legal, iar drepturile lor de muncă să fie protejate”, a menţionat Usatîi.

În opinia sa, un vector aparte al cooperării RM cu FR este reglementarea conflictului transnistrean, menţionând că „fără implicarea Federaţiei Ruse orice acţiuni în această direcţie sunt sortite eşecului”.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2016.04.01 08:36 David
    Usatii are 100% dereptate!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.