Transnistria şi Găgăuzia

​LIDERUL TRANSNISTRIEI S-A ÎNTRUNIT CU DELEGAŢII „ADUNĂRII PERMANENTE” PRIVIND REGLEMENTAREA TRANSNISTREANĂ

07 aprilie, 2016

Liderul Transnistriei, Evgheni Şevciuk, s-a întrunit miercuri participanţii la procesul de negocieri privind reglementarea conflictului transnistrean în formatul „5+2” din partea Rusiei, Ucrainei, OSCE, UE şi SUA.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, cu referire la serviciul de presă al administraţiei preşedintelui Transnistriei, în cadrul discuţiilor de două ore părţile au analizat situaţia din procesul de negocieri din ultimii 1,5 ani, precum şi actuala stare de lucruri.

„A avut loc un schimb de opinii deschis privind posibilele căi de depăşire a crizei create, exprimată prin stagnare în unele mecanisme de negocieri. Membrii delegaţiei au susţinut negocierile pe toate dimensiunile, inclusiv activitatea grupurilor de experţi, dialogul între reprezentanţii politici, precum şi reuniunile în formatul „5+2”, se vorbeşte în comunicatul citat.

Conform informaţiei, părţile au apreciat înalt propunerea înaintată de Rusia la mijlocul lunii martie privind activizarea dialogului în formatul „5+2”, esenţa cărei este „acceptarea reciprocă de către părţi a angajamentelor de reglementare a problemei dosarelor penale”.

În mesaj sunt prezentate afirmaţiile lui Şevciuk, care a spus că în procesul de negocieri Transnistria se va baza pe documentele internaţionale, semnate anterior, care nu conţin careva prevederi care anticipează formula reglementarea politică definitivă a relaţiilor dintre Transnistria şi Moldova.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.