Transnistria şi Găgăuzia

FIECARE MINISTER VA AVEA RESPONSABIL PENTRU REGLEMENTAREA TRANSNISTREANĂ

28 aprilie, 2016

În fiecare minister vor fi desemnate persoane responsabile de reglementarea conflictului transnistrean. Potrivit agenţiei „INFOTAG”, asemenea decizie a fost luată la şedinţa de miercuri a Guvernului.

Conform hotărârii, responsabil pentru această problemă va fi numit un viceministru şi înalt funcţionar de stat. Decizia a fost luată în scopuri de „accelerare a implementării eficiente a planurilor Guvernului de reintegrare a ţării, sporirea nivelului de coordonare între autorităţile publice şi procesul de realizare a politicilor sectoriale care vizează reintegrarea ţării”.

La solicitarea Vicepremierului pentru Reintegrare sau a Biroului pentru Reintegrare în cadrul Cancelariei de Stat şefii ministerelor vor asigura activitatea acestor funcţionari de stat pentru a oferi sprijin biroului în pregătirea materialelor necesare pentru procesul de negocieri. De asemenea, aceştia vor participa la şedinţele grupurilor sectoriale pentru promovarea politicilor de consolidare a încrederii între cele două maluri ale Nistrului, oferind expertiza necesară în elaborarea materialelor privind subiectele ce ţin de domeniul lor de competenţă.

Săptămâna aceasta, vorbind la şedinţa comisiei parlamentare pentru politică externă, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Galbur, a numit „inadmisibilă” situaţia când în diferite instituţii de stat demnitarii au opinii diverse privind reglementarea transnistreană.

„Trebuie să elaborăm o politică comună şi să o promovăm la nivel de stat. Biroul pentru Reintegrare trebuie să deţină un mandat de rigoare şi toate instituţiile de stat trebuie să urmeze această politică”, a subliniat dl Galbur.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2016.04.28 18:45 Filimon
    Daca asta da ceva, atunci este bine venite idea...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.